Biverkningar av Acai Berry Detox

Biverkningar av Acai Berry Detox

Acai Berry Detox är ett märkes-kosttillskott för viktminskning och kolon rensningen. Det hävdar att bränna fett och fungera som en aptit suppressant. Frasen som Acai Berry Detox är en catchall term för en påstådd fördel av acai bärarter tillägg och acai berry diet.

Fakta

Syftet med acai berry detox är att rengöra och avgifta kroppen. Acai berry kompletterar förment hjälp spola ut gifter och fria radikaler mer snabbt medan hjälpa till att eliminera ackumulerade fett partiklar.

Positiva effekter av Acai Berry Detox

Så länge som acai berry förbrukas i sin råa form, finns det vissa fördelar. Acaibär innehåller antioxidanter. Enligt International Food Information rådet är antioxidanter "hälsosam delar av mat. Oxidation, eller förlust av en elektron, kan ibland ge reaktiva ämnen som kallas fria radikaler som kan orsaka oxidativ stress eller skador på cellerna. Antioxidanter, av sin natur kan stabilisera fria radikaler innan de kan reagera och orsaka skada, på ungefär samma sätt som en buffert stabiliserar en syra för att upprätthålla en normal pH. Eftersom oxidation är en naturligt förekommande process i kroppen, måste en balans med antioxidanter finnas för att bibehålla hälsa." Acai berry innehåller dock lägre mängder antioxidanter än blåbär, björnbär eller Concord druvor och färre antioxidanter än kan hittas i rött vin.

Acaibär innehåller också fiber. Fiber hjälper till att spola ut kroppen och hålla saker och ting. Även om detta inte är en rengörande funktion, hjälper fiber hålla kroppen regelbundet.

Negativa biverkningar av Acai Berry Detox

Om du tar en acai komplettera, kommer frågan om negativa biverkningar från ytterligare ingredienser i produkten. Ibland innehåller acai produkter koffein. Fördelen med koffein är det ökar energi. Nackdelen är koffein är beroendeframkallande. Om du skulle sluta cold turkey, du sannolikt skulle uppleva huvudvärk och andra dra tillbaka symtom. Dessutom kan koffein orsaka nervositet, sömnstörningar och även hjärtklappning om du konsumerar för mycket.

Några acai kosttillskott innehåller kinesiska örter, som kan orsaka en allvarlig laxerande effekt. Om det tas under en lång period, kan dessa orsaka allvarliga skador. Dessutom, om felaktigt eller av personer som har andra problem, kan dessa ingredienser orsaka diarré.

Enligt WebMD, kan personer med pollenallergi vara känsliga för Acai produkter. På samma sätt har du berry allergier, kommer du vara försiktig när man försöker acai berry.

Varningar

Några acai produkter innehåller stimulerande laxermedel ingredienser. Dessa ingredienser inkluderar senna blad och sagrada bark. Senna blad ger inte bara en stark laxerande effekt, men det är också beroendeframkallande, vilket betyder att du behöver mer av det över tiden för att ha samma verkningar. Det finns också möjlighet att efter långvarig användning, inte kommer du kunna ha en avföring utan hjälp av senna blad och sagrada bark.

Framtida forskning

Medan preliminära studier har visat att acaibär har en inverkan på leukemi och andra cancerceller, denna forskning är inte omfattande och överensstämmer inte nödvändigtvis med traditionella giltig forskning praxis. Ytterligare krävs forskning för att avgöra den sanna läkande egenskaper av acai berry.