Vad är fördelarna med linfröolja vid sänggåendet?

Vad är fördelarna med linfröolja vid sänggåendet?

Många människor ser till mer naturliga sätt att hälso-och sjukvård än receptbelagda piller. Vissa oljor har egenskaper som gör dem fördelaktigt att avvärja sjukdomar. Linfröolja står i främsta ledet på grund av dess stora utbud av hälsofördelar. Innan man påbörjar en naturlig hälsa venture, kontrollera med din läkare så att det blir inga skadliga effekter.

Fettsyra intag

Linfröolja har en mycket hög koncentration av omega-3 essentiella fettsyror, liksom en hälsosam mängd omega-6 fettsyror. Omega-3 och omega-6 används av kroppen på många sätt, och kan minska risken för hjärtsjukdomar.

Intestinal fördelar

Linfröolja innehåller rikligt med kostfiber. På grund av detta minskar tar linfröolja förekomsten av förstoppning liksom av hemorrojder. Ta linfröolja kan lugna tarminflammation, och kan hjälpa omvänd skador på tarmkanalen genom sjukdomar såsom colon irritabile. Linfröolja kan också förhindra gallsten och lös eventuella gallstenar som redan finns.

Hud, hår och nagelvård

Akne, psoriasis, torr hud och eksem kan alla behandlas med linfröolja. Linfröolja har antiinflammatoriska egenskaper som kan hjälpa med hudsjukdomar. Om huden är solbränd, kan linfröolja hjälpa det läka snabbare. Komponenter i linfröolja orsaka hud olja att tunna ut, vilket minskar tilltäppta porer som kan leda till akne. Denna olja också främjar friska hår och nagel tillväxt, gör håret glansigare och hålla naglar från delning och sprickbildning.

Cancer och torra ögon förebyggande

Linfröolja innehåller lignaner, som spelar en roll för att förebygga former av cancer som bröst, kolon- och prostatacancer. Linfröolja kan också hjälpa behandla befintliga cancer, vilket framgår av forskning som utförs vid University of Toronto. Linfröolja kontrollerar också risken för torra ögon i de med Sjögrens syndrom. Sjögrens syndrom är ett tillstånd där kroppens immunförsvar angriper kroppens fukt körtlar, som saliv och riva körtlar.

Cirkulatoriska och nerv hälsa

Kost rik på omega-3 fettsyror kan minska risken för hjärtsjukdomar och hjärtinfarkt. Linfröolja kan också minska högt blodtryck och kontrollera kolesterol. Linfröolja är ibland används för att behandla domningar och stickningar. Detta kan vara användbart för personer som lider av Parkinsons sjukdom, diabetes och multipel skleros.