Användning av A + D salva

Användning av A + D salva

A + D salva, ursprungligen formulerades för blöjeksem, är inte bara för bebisar längre. Denna salva, packat full med vitamin A och D, hjälper till med ett antal hudåkommor. En allround salva för en mängd olika hudirritationer, A och D hjälper lindra och läka huden. Hålla en tub runt skull.

Blöjeksem

Den vanligaste användningen för A + D salva är blöjeksem. Denna ojämn och röd irritation på huden i och kring barnets underlivet, botten och inre lår orsakas av våta och smutsiga blöjor skav ditt barns känsliga hud. När ditt paket av glädje är drabbade med denna kliande åsamkandet, var noga med att rengöra och torka området noga. Sedan tillämpa en liberal belopp av A + D salva till de drabbade områdena. Salvan kommer omedelbart lugnar ditt barns botten och blöja utslag bör rensa i några dagar. Om inte, bör du besöka din barnläkare som detta kan vara ett tecken på en allvarligare problem.

Tatueringar och piercingar

En nyligen inked tatuering eller färska piercing kan irritera huden. När dessa livsstilsval börjar läka som är processaa, är det viktigt att hålla dem rena och friska för att undvika infektion. Försiktigt tvätta drabbade huden med ljummet vatten och en mild tvål, med en mjuk tvättlapp. Noga på området torr; gnugga inte. Därefter gäller en lätt film av A + D salva på huden; vitaminerna hjälper huden läka snabbare. Upprepa processen varje par dagar, och se till att hålla tatueringar insvept tills huden har läkt helt. Om din tatuering eller piercing blir rodnad eller kliande, detta är ett tecken på infektion. Söka professionell hjälp.

Brännskador

Om du bränner dig i köket, garaget eller någon annanstans, kan A + D salva hjälpa dig att läka snabbare. Rengör och torka det drabbade området helt. Gnid en generös mängd salva på brännskadan. A + D salva kommer att ge lite av lättnad eftersom det hjälper din hud läker. Gör inte för att förbinda en mindre bränna; syre till såret hjälper läkningsprocessen. Hålla din bränna rent för att undvika infektion. Om tecken på infektion inträffar, sluta använda salva och besöka din husläkare.

Torr hud, Psoriasis och eksem

Torr hud under torra vintermånaderna kan vara smärtsamt. Hålla händerna smidig och frisk genom att leverera vitamin A och D på huden dagligen. Helt enkelt använda A + D som vanlig lotion.

Samma sak gäller för dem som lider av psoriasis och eksem, som båda leder till kliande, fjällande fläckar på huden. Vitaminer i A + D salva kan vara till hjälp vid behandling av dessa obekväm hudproblem. Om du lider av psoriasis eller eksem, ska du rådgöra med din läkare innan du använder A + D salva.