Beskärningarna av Shiatsu

Shiatsu, vilket betyder "fingertryck", är en traditionell japansk Massageterapi som har utvecklats under århundradena. A djupt avkopplande upplevelse, shiatsu syftar till att förbättra en mängd olika sjukdomar och förhållanden. Massageterapeut behandlar hela kroppen, att notera eventuella avvikelser och sedan fokusera på specifika områden som behöver mer omfattande uppmärksamhet.

Funktion

Shiatsu behandlar kroppen som en komponent, eftersom allt hänger ihop. Sjukvårdspersonalen tror detta är det mest effektiva sättet att förbättra symtom på, och till och med eliminera olika oönskade villkor. Shiatsu har visat effektiviteten mot astma, ryggvärk, huvudvärk, ledvärk, matsmältningsorganen frågor, depression och andra sjukdomar och störningar.

Historia

Massage, akupunktur och växtbaserade terapi, har praktiserats i århundraden i Kina som traditionell medicin. Shiatsu växte från denna tradition, med Japan att anta mycket av vyn kinesisk medicin av 600 e.Kr., bland annat av chi-- eller ki, på japanska. KI, var som cirkulerande livsenergi av alla saker, en viktig del av shiatsu, med finger pressa utför ki manipulation. Shiatsu blomstrade fram till början av 1900, när det japanska folket började röra sig mot en mer moderna vetenskapliga och medicinska vy. Shiatsu sedan förlorade gunst, och sågs främst som en stress avlastningsflygplatser och angenäm upplevelse.

Tidsram

Som en motvikt till gradvis acceptans av moderna tillvägagångssätt började några helande praktiker än en gång framhäva shiatsu som en behandling för sjukdomar och störningar. Detta blev allmänt accepterat främst på arbetet av en man vid namn Tokujiro Namikoshi, som utvecklat ett system som bygger på moderna anatomi och fysiologi samtidigt som den innehåller finger-massage metoder. 1940 skapade han Nippon Shiatsu Institutet, som ägnades åt att kombinera gamla massage konst med moderna medicinen och avskeda de traditionella kinesiska-medicin aspekter som var ursprungligen i shiatsu. I 1955 etablerade Japan licensiering för öva av shiatsu.

Identifiering

Form av shiatsu som är baserad på traditionell kinesisk medicin har fortfarande många anhängare. Shizuto Masunaga, som hade varit en lång tid student på Namikoshi's school, öppnade Iokai centrerar av Shiatsu, undervisning vad som blev känt som Zen stil med Shiatsu. Denna stil är mer inriktad på att förbättra ki genom att avmarkera meridianer eller energi vägar.

Betydelse

1956 behandlas Namikoshi framgångsrikt Marilyn Monroe med shiatsu när hon blev väldigt sjuk i Japan och svarade inte på konventionell medicinsk behandling. Denna händelse orsakade en ökning av populariteten av shiatsu. Nippon Shiatsu Institutet fortfarande frodas idag; Det heter nu Japans Shiatsu College.