Hur man minska Tinnitus

04/30/2013 by admin

Tinnitus är ett högfrekvent ljud i öronen, ofta beskrivs som höga skrika eller ringande ljud. Tinnitus kan komma och gå eller vara en konstant närvaro. Enligt Mayo Clinic, som om en av fem personer drabbats av tinnitus. Tinnitus själv har inget botemedel och är inte faktiskt en sjukdom i och för sig; i stället, det signalerar ett underliggande villkor. Behandling av detta tillstånd kan bidra till att minska eller eliminera din tinnitus symptom.

Instruktioner

• Rådgör med din läkare. Behandla underliggande tillstånd som orsakar din tinnitus--till exempel kan blodkärl problem, eller byta mediciner--bidra till att minska tinnitus. Din läkare kan också kunna minska din tinnitus omedelbart genom att extrahera överskott öronvax från dina öron. Din läkare kan också ordinera receptbelagda läkemedel avsett att minska din tinnitus symptom.

• Skär tillbaka på beteenden och stimuli som kan förvärra din tinnitus. Dessa inkluderar rökning, tobaksbruk, och dricka alkohol och koffeinhaltiga drycker. Med hjälp av en massa aspirin eller andra icke-steroida antiinflammatoriska medel kan också bidra till tinnitus.

• Få en hel del övning, som kommer att öka din omsättning, som i sin tur kan bidra till att minska din tinnitus. Se till att hålla din hals i en neutral position; undvika övningar, som cykling, att hyperextend den. Träning hjälper också minska risken för fetma, vilket kan vara en bidragande orsak till tinnitus.

• Begränsa din exponering för höga ljud. Använd öronproppar eller skyddande öronmuffar om du inte kan undvika de höga ljud. Försök för att stänga ute ljudet av tinnitus på lugna platser med en vitt brus maskin eller en fläkt.

• Minska stress och trötthet genom att bilda ditt schema, vila som behövs, och praktisera avslappningsövningar som biofeedback, meditation och yoga. Du kan också prova att använda kosttillskott som innehåller ginkgo biloba; Det finns inga säkra bevis om detta hjälper med tinnitus ännu, men det har visat några löfte för förundersökningar.

Relaterade inlägg