Hem rättsmedel för att lugna irriterade ögon

Ögonirritation uppstår av många skäl. Rök, damm och andra miljömässiga irriterande kan orsaka ögonirritation, även om ansträngda ögon och brist på sömn också bidra. Symtom på ögonirritation är svullnad, svullnader och blodsprängda ögon. Medan allmänt inte farliga för hälsa och vision, är symptomen obekväm. Många hem behandlingar finns att erbjuda befrielse från symptomen.

Hem rättsmedel för att lugna irriterade ögon

Hem behandling för irriterade ögon tar oftast en av två metoder. Kylning irritation eller tillämpa komprimerar lugnande örter både minska symtomen och hjälpa behandla irritation.

Kalla kompresser minskar svullnad och blodsprängda ögon. Kommersiella kompresser liknar en eye mask. Du placerar dem i kylskåp eller frys innan du tillämpar dem i ögonen. Enligt hubpages.com, en påse med frysta grönsaker fungerar lika bra. Slå in påsen i en handduk att minska iskalla av påsen till en acceptabel nivå. Placera påsen på ögonen i 10 till 15 minuter.

Skivor av gurkor på ögonen också ge kyla som är mer subtila än de frysta kompresser. Sitt i en bekväm stol samtidigt som gurka. Att hålla huvudet högt ovanför kroppen sänker blodflödet till ögonen och bidrar till att minska svullnad.

Herb kompresser kan också lugna irriterade ögon. Gör ett örtte och låt det svalna till en varm men bekväm temperatur. Blöt en trasa i te och gälla som en kompress ögon. "Recept för näringsmässiga Healing" antyder tillämpa örtte komprimerar för 10 till 15 minuter två gånger per dag eller mer ofta om det behövs. Föreslagna örter inkluderar varma ögontröst, kungsljus och goldenseal. Alla är antiinflammatoriska. Hallonblad används på liknande sätt och är användbart vid behandling av blodsprängda ögon.

En annan behandling för irriterade ögon använder tepåsar. Placera konventionella tepåsar i is kallt vatten innan du lägger dem på ögonen. Det är tänkt att koffein i te constricts blodkärlen i ögat och omgivande vävnad. Detta minskar blodsprängda utseende på ögat och svullnad i den omgivande vävnaden. Te innehåller även garvsyra, en sammandragande; Detta hjälper till att strama åt huden runt ögonen, att minska svullnader utseende.