Hur att normalisera PH-balans

Hur att normalisera PH-balans

Att upprätthålla en normal pH-balans är viktigt för hälsa, oavsett om det är för grödor eller för våra kroppar. Ett balanserat pH-värde är inte alltför sura och inte alltför alkalisk. De flesta människor som äter en västerländsk kost är för surt, rapporter LifeEnthusiast.com, vilket kan leda till fria radikaler, brist på vitamin och mineral absorption, avsaknad av vänliga bakterier i små tarmar och svag bindväv. Följ dessa steg för att normalisera din pH-balans.

Instruktioner

• Följ anvisningarna på din pH testremsor att hitta din kropps nuvarande pH nivå. Några tester kan ta urinprov, medan andra kan testa saliv. Ett exempel är pHion-diagnostik pH testremsor, som kan beställas online.

• Registrera kroppens pH-nivån i din bärbara dator. En normal, frisk pH-nivån är 7,35 till 7.45. Om din pH är lägre än detta spänner, då är din kropp för surt. Om antalet är högre, då är din kropp alltför alkalisk.

• Hitta en omfattande lista över sura och alkaliska livsmedel. Listan online syra/alkaliska livsmedel inte bara ger en sådan lista men innehåller också en översikt över extremt, måttligt och lite sura och alkaliska livsmedel, samt neutral livsmedel.

• För 1 vecka, spela in din bärbara dator varje mat du äter. Vara så detaljerade som möjligt, förteckning över alla ingredienser. Baserat på kroppens pH-värde och din egen diagnos i steg 2, justera din kost. Om din kropp är sura, fokusera mer på gröna grönsaker, citrus frukt och mandel. Om din kropp är basiskt, lägga till de flesta bönor, spannmål, kött och mejeriprodukter i din kost.

• Efter 1 vecka, gör en annan pH-test. Anteckna resultatet i din bärbara dator. Om du ser förbättring och din pH-balans är närmare normaliserade, fortsätta äta på ett liknande sätt och inspelning resultaten för ytterligare en vecka. Om din pH-balans är samma eller ännu värre, rådfråga din bärbara dator och identifiera de livsmedel som kan ha orsakat problemet.

• Upprepa tills testet avslöjar ett normaliserat pH-balans.

Tips & varningar

  • Alkaliska livsmedel är inte nödvändigtvis bättre än sura livsmedel, eller vice versa. Balansen mellan två är nyckeln.
  • För extra motivation, skriva ut tre exemplar av listan i steg 3. Tejpa en till ditt kylskåp, tejpa en på insidan av dörren skafferi och hålla en i din väska eller plånbok för när du gå ut för att äta.
  • Se till att referera till en lista över sura och alkaliska livsmedel baserar sin rating på för hur maten reagerar i kroppen. Till exempel en citron kan innehålla sura egenskaper, men det orsakar en alkalisk reaktion i kroppen och anses därför en alkalisk mat.