Kardinal symptomen av Integumentsystemet

Huden är ett kroppsorgan som tar emot så mycket som en tredjedel av blodet pumpas genom hjärtat varje minut. Det är den primära strukturen inom Integumentsystemet, att göra sin roll som ett skyddande hölje viktigt att kroppens underhåll och överlevnad. Som ett resultat, kan avvikelser i hudens utseende eller funktion vara ett symptom på ett underliggande villkor.

Identifiering

Integumentsystemet består av hud, hår och naglar, gör det det största systemet inom den mänskliga kroppen. Kombinerat, fungerar dessa funktioner för att skydda och upprätthålla kroppens inre strukturer och processer. Huden är göras upp av tre distinkta lager--epidermis, dermis och sub dermis--som samarbetar för att bekämpa främmande ämnen, isolera de inre organen, och utsöndra avfallsprodukter från kroppen. Hår och nagel formationer härrör också från hudens yta. Symtom som visas längs Integumentsystemet kan tyda på närvaro av inre sjukdomar eller störningar.

Funktion

Som hudlagret omsluter hela kroppsliga strukturen, den spelar en viktig roll i att upprätthålla homeostas, eller balans i hela kroppen: s många processer. Integumentsystemet arbetar för att upprätthålla normala kroppstemperatur via dess körtelsystemet. Glandular systemet använder svettkörtlarna finns i hela hudlagret för att utsöndra vatten, salter och avfallsmaterial. Tre lager struktur ger en kudde för interna strukturer, energilagring och sensoriska receptorer som svarar på den yttre miljön. Huden innehåller också kroppen med näringsämnen i form av D-Vitamin från solen. Eftersom huden är en synlig orgel, kan kardinal symtom inom detta system lätt identifieras och utreds.

Symtom

Kardinal symptom hittade inom hud del av Integumentsystemet inom dess konsistens, färg och pigmentering. Förändringar i struktur inkluderar hud som visas ovanligt torr eller fuktig, eller visar skorpa formationer eller blåsor. Blåmärken, utslag och missfärgning (som i gulfärgning), eller kraftigt varierande färgämnen i hela, kan också indikera ett underliggande villkor. Avvikelser om hår kan visas som ändringar i textur, distribution eller belopp. För naglarna, kan förändringar i struktur och bildning vara synliga.

Hudsjukdomar

Kardinal symptom av Integumentsystemet kan tyda störningar som påverkar hälsan hos hud, naglar eller hår strukturer. Förhållanden där huden kan framkalla allergiska reaktioner, eller från infektioner orsakade av bakterier eller svamp organismer. Eksem, psoriasis, vårtor, akne och Fotsvamp är sjukdomar som visas på huden.

Håravfall eller håravfall, kan också resultera från en sjukdom eller funktionsstörning i Integumentsystemet. Näringsmässiga obalanser i kroppen kan påverka huden utseende och struktur, vilket är fallet med a-vitamin brister, vilket kan orsaka grov-texturerat huden ytor. Områden av huden som pigmentering är påfallande olika i färg eller konsistens kan, i vissa fall kan tyda på en cancergen formation.

Sjukdomar och åkommor

Synliga förändringar i Integumentsystemet kan indikera en utvecklande tillstånd eller sjukdom som involverar en eller flera av kroppens inre processer. Cirkulationsproblem eller respiratorisk villkor kan anges av en blåaktig hudfärg, även kallad cyanos. Detta orsakas av låga syrenivåer inom blodtillförseln och efterföljande nedbrytning av röda blodkroppar.

Sjukdomar som involverar levern, som kronisk hepatit och cirros, kan visas som en gulfärgning av huden. Den resulterande leverskador orsakar galla material att bygga upp i blodet, vilket resulterar i en gulfärgning av huden. Vävnaden som visas svullen och missfärgad kan vara resultatet av en allergisk reaktion i vilka histamin receptor plats sekret orsaka inflammation i vävnaden och hud.