Vitaminer för hud hälsa

Vitaminer är nödvändiga näringsämnen för din allmänna hälsa och välbefinnande, men de kan också vara fördelaktigt för din hud. De kan hjälpa dig att få friskare, mer ungdomlig hy; de kan också skydda huden från hårda elementen du möter varje dag, inklusive solen. Det är viktigt att lära sig om de vitaminer du tar, så att du vet varför du tar dem och hur man får dem.

Vitaminer till stöd hy

C-vitamin, används som en kräm, kan hjälpa din kropp att mer kollagen, men dess ingredienser måste inkludera L-Askorbinsyra så att den kan få igenom lagren av huden och hjälpa huden att på bästa möjliga sätt. För att hjälpa din hud övergripande, rekommenderas det att du tar 500 till 1000 mg c-Vitamin varje dag.E-vitamin kan hjälpa din hud har en jämn kvalitet och det kan hjälpa med de rynkor som smyga upp på dig som du ålder. Det är bäst att ta 400 internationella enheter varje dag. E-vitamin hjälper fläckar på hud som är torr och irriterande.A-vitamin behövs för kroppen att hålla huden fuktig och hålla den från att få torkade ut. Vitamin A hjälper din vävnad att hålla sig vid god hälsa och fixa sig själv när det behövs. Vitamin A är mer lätt kan hittas i vissa livsmedel som du äter. Det kan också användas utvärtes som en kräm, som har hittats för att bekämpa akne och att arbeta mot rynkor och åldersfläckar, samt hjälpa till med psoriasis. Om din läkare ordinerar detta för dig, det kommer att kallas Retin-A.Vitamin B-komplex, viktigare biotin, är ett annat vitamin som hjälper huden. Biotin gör faktiskt upp det mesta av cellerna i hud, hår och naglar. Du behöver detta näringsämne i kroppen för att förhindra grov, torra fläckar på huden och även håravfall. Du kan få krämer som har Vitamin B-komplex, och de verkligen hjälper dig att behålla det friska hud tonen och ungdomligt utseende.Du kan hitta K-Vitamin i vissa krämer, och det kan verkligen vara till hjälp att tona ner utseendet på dessa ringar under ögonen och även hjälp med blåmärken du kan ha.

Vitaminer som skyddar

C-vitamin har visat sig bidra till att minska de problem som kan uppstå från att utsättas för solljus, som rynkor och åldersfläckar. Det bidrar till att bekämpa de destruktiva effekterna av fria radikaler, som du får när den utsätts för solen.

E-vitamin hjälper också till att minska skador av solen. Vitamin E kan arbeta för att förebygga hudcancer. Vitamin E olja bör användas så snart som möjligt efter att utsättas för solen.

Näring och vitaminer

När det gäller C-Vitamin, kan du få detta genom att äta citrusfrukter och grönsaker.Vitamin E finns i vegetabilisk olja som är fleromättade, i mörkt gröna, bladgrönsaker grönsaker som spenat och solrosfrön och vetegroddar.

Vitamin A finns i frukter och grönsaker.Biotin, som är en del av Vitamin B-komplex, finns i livsmedel som ägg, bananer och havregryn. Du kan också äta ris och uppnå denna underbara näringsämnen.Vitamin K finns särskilt i mörkgröna grönsaker, samt andra grönsaker som kål och selleri. Det kan också hittas i ägg, plommon och katrinplommon.

Naturligtvis, innan du tar eller använder tillägg, bör du tala med din läkare, som vissa vitaminer kan interagera med andra mediciner eller behandlingar du kan få. Också, om inte övervakas, vissa vitaminer kan bli farliga för din hälsa.