Att äta hälsosamt på Pennies en dag

En av de största ursäkterna för att inte äta hälsosamt är kostnaden. Detta är särskilt fallet i svåra ekonomiska tider. Det finns dock från råvaror till bröd, sätt att vara bra för din kropp och din plånbok. Som allt annat kräver det självdisciplin och kreativitet i början. Gör din forskning i förväg hjälper öppna ditt sinne för vad som finns. Slutresultatet är en fetare plånbok och smalare midja.

Köp "av det brittiska pundet"

Att köpa produkter säljs av pundet är ett bra sätt att bygga en måltid med bara småpengar. Sötpotatis är en stor källa till fiber, hög i vitamin A och C, och kan förberedas på olika sätt. Rödbetor är också hög i fiber och kalium, vitamin A och C samt andra näringsämnen. Baljväxter som gröna ärtor, torkade pintos eller ärtor är höga i protein och fiber. Alla dessa är tillgängliga för bara småpengar i avsnittet produkter.

Vara kreativ

Spenat är en annan billig, näringsrika grönsaker. Du kan göra sallader, använda som en sida skålen eller ersätta sallad. Frukter som kiwi och apelsiner är också pennies per portion. Kiwi är rik på vitamin C, E och K, och apelsiner är höga i C-vitamin och kalium. Frysta bär är rika på antioxidanter och göra en stor toppning för desserter eller yoghurt. Vanlig yoghurt är billig och bra för maghälsa. En hälsosam frukost frukt och yoghurt kan kosta några ören med rätt proportioner.

Protein och Omega-3

Fiskkonserver och pumpa får inte gå ihop, men de är två låg kostnad, hög näringsämnen livsmedel finns i mataffären. Konserverad fisk eller lax är bra källor till protein och Omega-3. Konserverad pumpa är laddad med fiber och är en antiinflammatorisk. Försök lax och Omega 3 ägg till lunch och nudlar serveras med en fräsch grönsallad och kokt spenat till middag. Till efterrätt har några apelsinskivor eller kiwi. Du kan spara mer pengar och bli friskare medan du gör det med bara lite planering.

Slutliga Tips

Prova att göra egen mat så mycket som möjligt och köpa i bulk. Köp produkter i säsong, och ägna uppmärksamhet åt försäljning. Använda ägg (Omega-3) som en billig filler. De kan användas för allt från sallad till omelett. Utnyttja rester, och Drick vatten istället för läsk. Om du gillar juice, är frysta burkar mer ekonomiskt. Läs etiketterna att identifiera en med minst mängd socker. Slutligen, ta din lunch att arbeta, använda generiska varumärken och dra nytta av namn märken till försäljning på lågprisbutiker som säljer likviderade inventering för en dollar, som Dollar Store.