Vad kött kan kroppen smälta?

Vad kött kan kroppen smälta?

Matsmältningen är processen att utvinna näringsämnen och andra viktiga ämnen från mat och dryck vi konsumerar. Detta görs genom att bryta ner vad konsumeras till formulär som kan användas av kroppen. Kött, har som förklaras av nationella mag sjukdomar Information Clearinghouse, stora proteinmolekyler som måste brytas ner till mycket mindre aminosyra molekyler innan kroppen kan lägga den till arbete bygga och reparera dess vävnader. Kroppen kan smälta en mängd kött. Graden av matsmältningen kan dock påverkas av olika faktorer, bland annat hälsa och framställningsmetoden kött.

Nötkött

Matsmältningen är en kemisk process, vilket framgår av många formella experiment. Enligt en artikel från avdelningarna för biokemi och medicin, University of Toronto, skriven av forskaren Ernest J. Maltby 1933 kan gastric sjukdomar som påverkar balansen av matsmältningsenzymer och kemikalier i kroppen bromsa graden av nedbrytning av nötkött. Maltbys arbete visade också att åldrandet kan bromsa nötkött matsmältning, på grund av en mätbar minskning av de enzymer som människor ålder. Forskare vid det franska nationella institutet för jordbruksforskning studerar bioen-availability av nötkött proteiner i 2006 fann att snittet av nötkött och mängden bindväv närvarande påverkar matsmältningen, tillsammans med hjälpmedlet av förberedelse. Biff med en större andel av bindväv smälts bättre när malet eller kokta under en längre tid. Deras experiment fann att "grillad ytterfilé var att som uppvisade den högsta andelen matsmältningen."

Fläsk

Fläsk tar längre tid att smälta än nötkött, enligt forskning publiceras av laboratoriet för fysiologisk kemi på Jefferson Medical College i Philadelphia år 1919. Dock som nötkött, kan matlagning tid och förberedelse stil, till exempel malning eller krossning, förkorta koktiden. Forskarna fann att fläsk grillat till exempel spenderar drygt fem timmar i magen, medan stekt fläskkorv finns i genomsnitt tre timmar och 15 minuter. Kokt grisens fötter tillbringade endast 60 minuter i magen. Lyckligtvis, enligt forskning som utförts av University of Illinois Institutionen för djurforskning och Division av näringsmässiga vetenskaper, "protein kvalitet och omsättbar energi avkastning av fläsk" inte påverkas negativt av längden av koktiden, så matlagning fläsk längre tid att göra det mer lättsmält inte kommer att minska dess näringsvärde.

Fjäderfä

Graden av matsmältning för fjäderfä påverkas också av tillagningstider och den framställning. Liksom de flesta kött är fjäderfä en viktig källa till protein och järn. Proteinmolekyler i kött är mycket stor, måste de delas upp i mindre aminosyra molekyler för att kroppen ska kunna använda den. En 1929 Time Magazine artikel noterade att "en fjärdedel-pund av kött stimulerar nästan dubbelt så mycket magsyra som gör en fjärdedel-pund bröd eller andra kolhydrater," ger kött en viktig roll i att hjälpa till att smälta de övriga delarna av en måltid.

Fisk

Fisk är ofta bjudet för att underlätta matsmältningen och biotillgänglighet av dess näringsämnen, och med goda skäl. Enligt forskning som utförts av Institutionen för djur vetenskaper vid University of Illinois och Institutionen för skaldjur vetenskap och teknik på University of Alaska, är fisk en mycket lättsmält kött, som används lätt av kroppen.