Användning av Triphala te

Användning av Triphala te

Triphala är en ört som används i Aruyvedic medicin som är egentligen en blandning av tre frukter, Amalaki, Haritaki och Bhibitaki, som torkas och mals till ett fint pulver. Blandningen kan hittas i tablet och pulverform, antingen som kan användas för att göra te. Tiphala te är ett kosttillskott som lindrar förstoppning, främjar viktminskning och sänker kolesterolet.

Laxermedel

Triphala te används för att stimulera tarmrörelser och lindra symtomen vid förstoppning inklusive gas och uppblåsthet. Konsumeras varje kväll, är te en mild laxerande som gör inte gör skada till tjocktarmen om den används under längre perioder. Örten spolar ut mag-tarmkanalen och håller matsmältningssystemet friskt. Te kan också användas för hjälp att upprätthålla korrekthet och stöd för personer med känsliga magar som en digestiv.

Ögondusch

Triphala te har anti-inflammatoriska egenskaper som är användbara vid behandling av ögonsjukdomar. Triphala te ögondusch kan lindra röda, svullna och kliande ögon och förbättra andra ögonsjukdomar som grå starr, konjunktivit och svinstian. Te pulver kan blandas med kallt eller varmt vatten och sedan spänt med en fin sil som en kaffe filter eller ost trasa för att ta bort skräp. Te tvätten kan appliceras med en kall kompress eller genom att helt enkelt spola ögonen och upp till tre gånger i veckan.

Avgiftning

Triphala är ofta en ingrediens i avgiftning teer på grund av dess effekter på mag-tarmkanalen men det är också en kraftfull detox ört på egen hand. De tre frukter blandas för att skapa triphala te innehåller antioxidanter, eliminera bakterier och gifter och främja hälsosam matsmältning och absorption av alla att lägga till fördelarna med triphala som ett verktyg för avgiftning. Dricka Triphala te en eller två gånger i veckan kan förhindra att toxiner bygga upp i kroppen.

Viktminskning

Triphalas effekt på matsmältningssystemet gör det bra som en viktminskning tillägg. Te reglerar matsmältningen och stimulerar absorptionen och assimilering av näringsämnen. Tripahala te också hjälper kroppen att bränna fett och har positiva effekter på kolesterolnivåer. Tripahala är också sägs öka ämnesomsättningen, som stöd för att bryta ner fett.