Vad är fördelarna med linfröolja för män?

Vad är fördelarna med linfröolja för män?

Linfröolja är en rik källa av essentiella fettsyror som kroppen behöver för att upprätthålla hälsa och vitalitet. En av dessa syror är omega 3, som ansvarar för ett antal hälsofördelar vid förtäring. Generellt, kan män få en mängd positiva effekter från linfrö oljeförbrukningen.

Kolesterol Management

Linfröolja kan hjälpa till att sänka low-density lipoprotein (LDL) nivåer, som kallas vanligtvis för den dåliga sorteringen kolesterol. Det kan också arbeta för att höja nivåerna av high-density lipoprotein (HDL) eller goda kolesterolet i blodet också. Blodtrycket kan också regleras med linfrö olja.

Cancer kämpar

Linfröolja kan minska risken för cancer genom att isolera drabbade celler och döda dem, medan de friska celler ensam. Även om utanför studier har genomförts, Food and Drug Administration har inte vägas in om denna fråga och anser att alternativa läkemedel utanför sin jurisdiktion.

Magen lättnad

Linfröolja kan bidra till att minska mängden magsyra produceras. Detta kan hjälpa till med ett antal mag frågor som magbesvär och illamående. Överskottet av syra som går okontrollerat kan leda till sjukdomar såsom syra refluxsjukdom som kan orsaka permanenta skador.

Toxin Absorption

Linfröolja kan hjälpa känner igen skadliga gifter och absorbera dem, vilket förhindrar utvecklingen av sjukdomen och vissa typer av cancer. Gifter kan sedan säkert utvisas från kroppen utan skadliga biverkningar.

Hud hälsa

Omega 3 i linfröolja kan förbättra hudproblem som akne och missfärgning. Utjämningen av omega 3 i kroppen bidrar också till att minska sådana frågor som eksem, torr hud och psoriasis. Det kan också hjälpa förnya huden och bromsa åldrande.

Stress Relief

Linfröolja kan hjälpa kroppen att bemöta stressorer. Kroppen har en naturlig tendens att strama upp under tider av stress, som kan orsaka onödigt tryck och skador på vissa system och muskler. Oljan hjälper till att minska spänningen orsakade under stressiga stunder.

Rik på Fiber

Linfröolja har höga halter av fiber, vilket främjar en frisk kolon och renare kropp. Oljan hjälper till att hålla kroppen regelbundet, bistå den ständiga spola ut skadliga gifter kvar från oanvänt material tas till kroppen och absorberas av matsmältningssystemet.