Hur man väljer en mudd storlek för blodtrycksmätare

Vikten av att välja en lämplig storlek blodtryck manschett kan inte nog understrykas. När felaktigt markerat, kan blodtryck manschetter ge felaktiga resultat, vilket leder till fel diagnos av högt blodtryck. En viktig punkt att komma ihåg är att passa och komfort avgöra inte om en manschett är rätt storlek eller inte. Det är mätning av patientens överarm som avgör valet. Manschetter finns allmänt i standard vuxen, stor vuxen och vuxen lår storlekar. Den senaste storleken är för vuxna som lider av extrem fetma.

Instruktioner

• Bestäm din arm storlek genom att mäta runt mittpunkten på överarmen. Använda ett flexibelt måttband som den typ som används för sömnad och andra hushåll projekt. Spela in denna omkrets i både tum och centimeter.

• Bestämma den lämpliga manschett storleken. Tillverkare skiljer sig i deras rekommendationer, så du bör läsa de instruktioner som medföljer din blodtrycksmätare. En bra regel att följa är att en arm omkrets av mer än 13 inches indikerar behovet av en större manschett.

• Utför en rättegång anfall av valda manschetten att se till att det kommer att avsluta helt runt överarmen.

• Om manschetten är av särskilt stor storlek, överväga att ta det till läkarmottagningen för ditt nästa besök. Om kliniken inte har lämplig storlek för dig, Använd din manschett.

• Unga patienter kan kräva speciellt storlek pediatric blodtryck manschetter. Dessa finns på de flesta apotek. För lämplig storlek urval av dessa manschetter, konsultera din barnläkare.