Öm tunga rättsmedel

En öm tunga kan orsakas av ett antal faktorer, som kräver medicinsk rådgivning att rätta till. De flesta av tiden, detta problem kommer att klara upp på egen hand inom några dagar till en vecka, och det finns några lätt åtgärder till stöd i lugnande ömhet.

Orsakar

Många olika tillstånd kan orsaka en öm tunga. Skyldige kan vara något enkelt, som tungan gnugga över en ojämn tand eller äta något som var för varmt och brända känsliga slemhinnor. Cankerskav kan också orsaka ömhet av tungan.

Om ömhet är hela din tunga, söka läkare. Tungan kan bli inflammerad eller du kan lida av en allergi av något slag. Du kan behöva testas för födoämnesallergier eller vitaminbrist.

Om tungan har vita fläckar är orsaken förmodligen thrush eller en muntlig svampinfektion. Detta kan orsakas av ett försvagat immunförsvar eller ta antibiotika. Smärtsamma gula fläckar åtföljs av feber kan vara ett tecken på en infektion. En läkare som kan ge råd följaktligen hur att behandla dessa sjukdomar, huskurer inte kan att klara det upp helt.

Lätt rättsmedel

Det finns många enkla åtgärder för att mildra smärtan av en öm tunga:

Att äta färsk yoghurt kommer att lindra ömhet och hjälpa klara upp muntorsk, vilket kan vara en orsak.

Placera en våt tepåse på tungan i några minuter. Antioxidanter i te kommer att läka tungan och cool ömhet.

Suga på isbitar. Detta kommer att minska någon inflammation och lugn smärta.

Öka intaget av vitamin C, eftersom detta kommer att stärka ditt immunförsvar och kämpa mot symtom eller infektioner snabbare.

Drick mycket vatten till stanna hydrated. Tungan är en god indikator på olika problem i våra kroppar, och en är ofta bara en enkel brist på vatten.

Regelbundet borsta tänderna och tungan och upprätthålla god munhygien.

Ta några enkla smärtstillande, som ibuprofen.

Om symtomen kvarstår i mer än en vecka, söka medicinsk hjälp, eftersom det kunde finnas en seriösare, underliggande problem.