Efter prostataoperation övningar

Efter prostataoperation övningar

Efter prostataoperation övningar är avsedda att minska inkontinens, som är den vanligaste biverkningen av prostataoperation. Inkontinens (okontrollerbara urinblåsan läckage) varar i många månader eller år. Denna biverkan är ett resultat av skada på urinblåsan sphincter eller dess yttre under operation för att avlägsna överskott prostatavävnad. När en patient följer riktlinjerna som rätta utövandet, minskar varaktigheten för inkontinens.

Träning

Bota inkontinens innebär upprättande av en vardagsmotion rutin. Regelbunden motion vanligtvis förkortar inkontinens av veckor eller till och med månader. Efter prostataoperation fokuserar på att stärka bäckenbotten muskler för att kontrollera blåsan sphincter och eventuella svagheter i yttre av blåsan. Bäckenbotten muskler används sällan eller behövs utom i situationer som inkontinens på grund av prostataoperation.

Män motion bäckenbotten muskler genom att rita och skärpa den rektala slutmuskel flera gånger om dagen i två sekunder i taget. Detta följs av flera fem sekunder sammandragningar av rektal sphincter. Dessa övningar skall utföras 60 till 70 gånger om dagen och utförs i liggande, sittande och stående positioner.

Processen

Utöva bäckenbottenmuskulaturen med Kegel övningar är en process i fyra steg. Det första steget är att identifiera och lära sig att ingå avtal bäckenbotten muskler. Män har hjälpt i detta skede av sjukgymnaster och annan medicinsk personal. Den andra etappen är den inledande processen att stärka muskeln via regelbundna och återkommande övningar.

En varaktig och kraftfull sammandragning av rektal sphincter regelbundet är den tredje fasen av Kegel träning. Som ett resultat, ökar bäckenbotten muskler i styrka. Den sista fasen är punkten som bäckenbotten muskler har stärkt tillräckligt för att stödja blåsan kontrollera läckage.

När en man når steg fyra i Kegel träningsprogram, återfick han har kontroll över sin blåsa. De flesta män i denna situation återfå blåskontroll i så lite som tre månader. Detta är tidigare av veckor eller månader än om naturlig läkning hade tillåtits att uppstå.

Betydelse

En efter prostataoperation träningsprogram att styra inkontinens eliminerar eller minskar risken för genomgår ytterligare kirurgi att reparera urinblåsan. Om en man inte välja post prostata övningar och ytterligare kirurgi krävs, kan ytterligare biverkningar, såsom erektil dysfunktion, resultera.

Historia

Bäckenbotten muskel övningar benämns vanligen Kegel övningarna. De var ursprungligen utvecklades av Dr Kegel på 1940-talet att erbjuda en icke-invasiv motion rutin för kvinnor som drabbats av inkontinens efter förlossningen. Den upptäcktes på 1990-talet att dessa övningar också gett stöd för män som lider av inkontinens på grund av prostataoperation.

Varning

Någon man överväger en Kegel träningsprogram måste rådgöra med sin läkare före start övningarna. Kegel övningar är inte alltid effektiva, särskilt hos män med andra sjukdomstillstånd. I vissa fall behövs ytterligare kirurgi inkontinens problemet.