Vad är fördelarna med linfröolja på torr hud?

Vad är fördelarna med linfröolja på torr hud?

Torr hud har blivit en lukrativ mål av skönhetsindustrin. Varje nya kommersiella ståtar med en annan ingrediens som kan lindra obekväm villkoret. Men en torr hud botemedel finns som kan också hjälp med kolesterolvärden---linfröolja.

Torr hud egenskaper

Torr hud uppstår när naturliga oljor i huden försvinner, lämnar en torr och kliande bit hud. Faktorer som sol, vind, förkylningsläkemedel och hudåkommor som psoriasis kan orsaka torr hud.

Linfrö olja Beskrivning

Linfrön skördas från anläggningen lin, Linum usitatissimum, som växer i Kanada och nordvästra USA. Den olja som utvinns ur dessa frön kan intas i flytande form eller i kapsel eller appliceras lokalt.

Linfrö olja egenskaper

Linfrö och deras olja innehåller omega-3 fettsyror, som är kända för att agera som en hud smörjmedel. Linfröolja finns i flytande form eller som ingrediens i krämer.

Användningsområden

För torr hud, linfrö olja flytande ensam kommer att räcka, men lotion fungerar också. Men realiseras fördelarna med tillägget bäst när oljan är intas och absorberas i kroppen. Till exempel är intag av olja i form av vätska eller p-piller det enda sättet att få de kolesterolsänkande fördelarna.