Hur ta reda på vad som orsakar allergier

Hela året, kan många av oss få en snörvla här och där. Men om de håller sig, måste vi avgöra om det är en kall eller bara allergi. Statistiken visar att en av fem människor behandlar allergier varje år, men vissa människor inte inser det är faktiskt allergier som de arbetar med. Det finns några sätt att räkna ut vad som orsakar din senaste släng av nysningar och snörvlar för att avgöra vilken behandling kommer att fungera för dig.

Instruktioner

• Undersöka din släkthistoria och ta reda på om dina familjemedlemmar har allergier. Många gånger, kan en benägenhet att allergier köras i en persons familj. Så, om du tror att du har en allergi eller två, göra lite grävande för att ta reda på om det är bara en vanlig förkylning eller egentligen något som bör behandlas med medicin.

• Titta på vad du stoppar i munnen. Det kan vara en orsak till din allergiska symptom. Om du har vissa symtom som verkar finnas när man äter vissa livsmedel, kan du uppleva en födoämnesallergi. Dessa kan dyka upp i vuxen ålder eller återkomma från barndomen. Men de är inte så lätt att upptäcka. Därför kan håller ett vakande öga på din kost hjälpa dig avgöra vad som orsakar dina senaste symtom.

• Titta på din omgivning och räkna ut vad vanliga allergener är bland dem. Katt- och ilska kan orsaka nysningar, rinnande och kliande ögon, liksom många andra allergiska symptom. Alltför många dammpartiklar kan orsaka samma symptom och ge dina allergier orsaka för att blossa upp.

• Håll koll på de senaste pollen räkna utomhus. De flesta nyhetsprogram och tidningar hålla reda på antalet pollen under sommarmånaderna, så läs. Om du har allergisymptom som blossar upp på samma dagar som en hög pollen räkna, kan det finnas ett samband.

• Prata med din läkare om vad tror du händer med ditt immunförsvar. Ibland kanske försöker avgöra vad som är fel med din kropp på dina egna villkor inte den bästa idén. Läkare är utbildade för att ta reda på vad hälsa problem du upplever och hur man kan få den bästa hjälp till din bihålor och rinnande ögon.