Om Vitamin B-12

10/21/2012 by admin

Om Vitamin B-12

En av de viktigaste vitaminerna för god hälsa är vitamin B-12. Det är unikt i att den har den mest komplexa kemiska strukturen. Även om du kan äta en hälsosam kost, komplett med livsmedel rika på B-12, du kan fortfarande vara brist på detta vitamin ansvarar för flera av kroppens funktioner. Det är ännu mer kritisk för seniorer att få ett blodprov för att se till att de får tillräckligt vitamin B-12, som brister påverkar cirka 10 till 15 procent av personer 60 år och äldre (se resurserna nedan).

Identifiering

Vitamin B-12 är en av åtta B-vitaminer ansvarar för normal funktion av hjärnan och nervsystemet. Även känd som kobalamin, vitamin B-12 innehåller kobolt och är tillverkad helt av bakterier. Till skillnad från andra vattenlösliga vitaminer, det tar längre tid att utsöndra i urinen och lagras i levern, njurarna, samt andra områden av kroppen. Det är därför det tar längre tid innan en brist kan identifieras.

Funktion

Vitamin B-12 är viktigt för bildandet av röda blodkroppar och korrekt blod funktion. Det leker en viktig del i den normala prestandan av nervsystemet. Detta vitamin är också avgörande för att bygga protein i kroppen och för normal tillväxt hos barn. Dessutom serverar vitamin B-12 som metyl givare, arbetar med folsyra i produktionen av DNA.

Effekter

Eftersom vitamin är vanligtvis icke-giftiga, det är inte allvarliga biverkningar om en överdos tas oralt. Men finns ibland det mindre effekter, som sömnlöshet, mild diarré, ångest, panikattacker, hjärtklappning, andas problem, bröstsmärtor eller hudutslag. Fler problem kommer från ett underskott än en överdos. Ett praktiskt sätt att övervaka när ett vitamin eller någon annan piller, tas är att varje vecka plats tabletter i vitamin lådor, enligt veckans dagar.

Typer

Förutom att äta mat rik på vitamin B-12, (som kött och mejeriprodukter) friska människor kan ta vitamin B-12 genom vätska, nässpray eller injektion, förutom kosttillskott. Cyanokobalamin, som är avgörande för ett korrekt fungerande nervsystem, är en kommersiell preparat finns i berikade livsmedel, bland annat mejeriprodukter och ägg. Ibland tillsätts vitamin drycker och energidrycker.

Missuppfattningar

Det finns en missuppfattning att vitamin B-12 kompletterar hjälp med energiproduktion och metabola funktion. Men är människor vilseledda, att tro att genom att ta mer vitamin B-12, lagrat fett kommer att brännas för energi. Detta vitamin är inte ett mirakel fettförbränning piller, även om det hjälper med ämnesomsättning.

Varning

Obehandlade brister i Vitamin B-12 kan resultera i permanent neurologiska skador och anemi. Om du upplever symtom som extrem trötthet, dålig andning, öm tunga, menstruella sjukdom och andra hälsofrågor, det du brist på vitamin B-12. För att avgöra vad som händer i din kropp, få en komplett fysisk och blodprov.Det är ännu mer viktigt för äldre att få testas för att se om de är brist på vitaminet. Eftersom de har svårare att absorbera vitamin B-12, leder detta till depression, som förvirring och minnesproblem. Symtom på demens eller Alzheimers sjukdom är ibland förväxlas, när allt som är fel är kroppen inte absorbera tillräckligt vitamin B-12.

Förebyggande/lösning

Få i det obligatoriska dagliga intaget av vitamin B-12 att undvika hälsoproblem. Vuxna över 18 år behöver 2.4 mikrogram (mcg) dagligen. Vegetarianer och veganer måste (se resurserna nedan) vara särskilt försiktig de får i de nödvändiga kraven eftersom de oftast saknar ett tillräckligt intag av animaliska produkter i kosten och kan saknas i protein. De bör ta kosttillskott som innehåller detta nödvändigt vitamin. Få tillräckligt B-12 är särskilt viktig för gravida kvinnor och ammande mödrar så deras barn inte kommer att lida. Gravida kvinnor behöver 2.4 mcg, medan ammande mammor kräver 2,8 mikrogram.

Relaterade inlägg