Gurkmeja knölen Vs. rhizom

Gurkmeja knölen Vs. rhizom

Native till södra Indien och Indonesien, gurkmeja har skördats för mer än 5000 år, spelar en viktig roll i ayurvedisk farmakopén och traditionell kinesisk medicin. Arab handlare introducerade gurkmeja till Europa under 1200-talet; dock har det nyligen väckt intresse av västerländska kulturer. Både den huvudsakliga rhizomen och små knölarna den producerar, används nu i homeopatisk medicin.

Popularitet

Mycket av gurkmejas nyvunna popularitet beror på ett antal studier som har fokuserat på plant & rsquo; s unika terapeutiska egenskaper. Gurkmeja, appliceras direkt på huden för sår, utslag och eksem är naturligt helande, att få befrielse från sveda och klåda hud förnimmelser. Pulveriserat gurkmeja, intas som te, piller, pulver eller i en tinktur, har använts till stöd matsmältningen och är användbart för magen sjukdomar inklusive lever trafikstockningar, sår och gallsten. Gurkmeja hjälper också lindra artrit smärta och reglera menstruation.

Program

Bitter och pepprig smaksatt, med en mjuk doft som påminner om ingefära och apelsin, pulveriserat gurkmeja är en av de viktigaste ingredienserna för att göra curry. Gurkmeja, även känd som gurkmeja root, gul ingefära, Curcumin eller indisk saffran, används också som mat och tyg färg. Ungefärlig senap härleder dess ljust gul färg från generösa tillägg av gurkmeja. Gurkmejas finger-liknande, långa underjordiska rötter eller stjälkar (jordstammar) skördas och torkas sedan mals till ett fint pulveriserad krydda. Färsk gurkmeja rhizom läggs till gumbos, grytor, soppor och grytor. Kokta gurkmeja har en mild, morot-liknande smak och konsistens.

Platser

Gurkmeja kräver varma och tempererade klimat och massor av fukt att växa till full smak och mognad. De stora länder som kommersiellt växer gurkmeja är Jamaica, Indien, Indonesien, Kina, Taiwan, Haiti, Kina, Sri Lanka, Java, Peru, Australien, Västindien och Filippinerna. Inom USA odlas gurkmeja i Hawaii.

Beskrivning

Gurkmeja, en tuberös rhizom med grov, segmenterade hud, är ljus orange och ganska lätt att växa i varm, neutral pH jordar. En tropisk perenn besläktat med ingefära, gurkmeja växer från två till tre fot lång. Anläggningens långa, lily-liknande blad kompletteras med koniska kluster av blekt citrongult små blommor. Uppdelningen av rotstocken propagerar gurkmeja. Rotstocken är tjock och fibrösa med små knölar som växer bort sidorna från den huvudsakliga rhizomen. Dessa knölar skördas genom att bryta dem bort rotstocken. Rotstocken är sedan indelad i sektioner och återplanteras för att producera ett överflöd av nya anläggningar. Även om både rotstocken och knölarna kan torkade och malda för att producera krydda, små knölarna innehåller flera av gurkmejas medicinska egenskaper och har en mer tilltalande smak än rotstocken.

Mirakelmedicin?

Många utövare vänder sig till gurkmeja som ett motgift mot Alzheimers sjukdom. Slone-Kettering Memorial Cancer Center rapporter, "Data från en epidemiologisk studie är suggestiv förbättrad kognitiv prestanda i äldre asiater som konsumerar gurkmeja i form av curry pulver."