Vad är Tretinoin kräm 0.025?

Tretinoin 0.025 är en av flera styrkor i en topikal gel eller kräm som behandlar akne vulgaris. Tretinoin kommer i en gel eller kräm form och appliceras i ansiktet på kvällen. Varumärken för Tretinoin är Retin-A, Atralin, Renova, Avita och Altinac. Tretinoin är tillgängliga genom recept bara.

Vad den gör

Tretinoin är en form av vitamin A som behandlar akne och som har skadats av exponering för solen. Det i huvudsak irriterar huden och gör att cellerna att växa och dör snabbare, vilket minskar lagrarna av hudceller. Detta förhindrar finnar bildas ersätter hudcellerna i befintliga finnar hos patienter med akne och minskar rynkor och bruna fläckar i huden som har varit solskadad.

Hur man använder

Ren huden behandlas med tvål och vatten 30 minuter innan du installerar tretinoin. Försiktigt gnugga tretinoin i det drabbade området och tvätta händerna omedelbart. Upprepa detta en gång varje kväll.

Interaktioner

Kombinera inte tretinoin med andra akne krämer och läkemedel eftersom det kan orsaka överdriven hudirritation. Du bör också undvika att använda starka tvålar och hud rengöringsmedel som Blodstillande och produkter som vaxer och andra ansiktshår removers. Tretinoin orsakar redan hudirritation och en minskning av hud cell lager, så ytterligare hudvårdsprodukter kan orsaka negativa effekter på huden, särskilt om den utsätts för extrema solljus.

Biverkningar

Efter ansökan, kan du uppleva vissa inflammation. Det blir också några stickande och brännande där det har skett. Frekventa torrhet, fjällning och rodnad sker även, varför det är som skall tillämpas på kvällen.

Vissa tretinoin användare kommer erfarna ökad känslighet för solljus och är mer mottagliga för solbränna. Överdriven solljus bör undvikas om möjligt.

Dessa biverkningar bör vara mild och acceptabel. Om dessa biverkningar blir allvarliga och outhärdlig, stoppa tretinoin användning och meddela din läkare omedelbart.

Ha tålamod

Besvär med tretinoin är tillfälliga, vanligtvis klingar inom två till fyra veckor. Obehag och irritation kommer inte minska om du använder flera av gel eller kräm än föreskrivs. i själva verket kan det irritera huden mer.

Det tar normalt sex till 12 veckor av användning till se full nytta av tretinoin, så innan du utesluta denna medicin som en lösning, kom ihåg att ha tålamod innan du slutar produkten. Du bör också fortsätta använda produkten för hela sex till 12 veckor även om du ser tecken på förbättring och tycker att det är inte längre nödvändigt.