Akupunktur & nervsmärta

Akupunktur & nervsmärta

En 2006 National Center for Health Statistics rapporten om smärta anges att cirka 76,2 miljoner amerikaner lider av smärta, till en årlig kostnad på 100 miljarder dollar. Den svåraste typen av smärta till kontroll är nervsmärta. Inte bara kan smärtan vara ansträngande, smärtstillande medel kan vara ineffektiva vid behandling av obehag. Lyckligtvis, akupunktur kan vara mycket effektiv på att lindra smärtan och återställa rutin funktion.

Hur fungerar akupunktur

Akupunktur stimulerar hjärnan frigör kemikalier i kroppen som minskar känsligheten för smärta och normalisera nervsystemet. Det kan även aktivera nerv receptorer som minskar smärtsignaler. När akupunktur används med elektrisk stimulering, avbryter det smärta signalen så att nerven att lugna ner. Akupunktur ökar mängden av endorfiner i kroppen. Dessa naturliga kemikalier minskar inflammation som kan orsaka, eller faktiskt vara resultatet av nervsmärta. Akupunktur kan faktiskt låsa upp kroppens eget farmaceutiska butikerna, vilket möjliggör en naturlig återgång till hälsa.

Studera på trigeminusnerven smärta

Behandling av trigeminusnerven smärta rapporterades i acupuncture.com. Abstrakt utvärderade effekten av akupunktur på 10 patienter som besökt en poliklinisk anestesi tandvårdsklinik. Ingen elektrisk stimulering användes. Hälften av patienterna var smärtfri i slutet av två till fyra månader. Den andra halvan av studiegruppen hade en minskning av smärta. Slutsatsen att akupunktur kan vara en terapeutisk metod i smärtlindring för trigeminusneuralgi.

Studie om ischias smärta

En fallstudie av ett diskbråck med ischias avslöjas på acupuncturetreatment.com. Här diskuteras hur en 24-årig kvinna fick diagnosen en länd tillbaka diskbråck och rekommenderades av tre läkare att genomgå en operation. Hon hade svår låg rygg smärta som reste ner sin ben till sin högra fot. Hon hade också neuropati och stickningar i som fot också. Hon kunde bara gå i 15 minuter i taget när hon kom till en akupunktur klinik i Toronto. Hon var redan tar ordinerade antiinflammatorisk medicin och hade också sett en kiropraktor. Med minimal lättnad från dessa metoder, bestämde hon sig att besöka akupunktur kliniken månaden före sin planerade operation. Efter flera akupunktur behandlingar, hon skjutit upp kirurgi eftersom sin bensmärta minskade. Inom tre månader, hon hade ingen smärta i rygg och ben och den enda kvarvarande symtomet var mild domningar i hennes vrist. Hon kunde återvända för att arbeta och undvika invasiv kirurgi.

Akupunktur Potential

Akupunktur har potential för att behandla ett stort antal fysiska och emotionella symtom. När de utförs korrekt, det är säkert och har få biverkningar. Det är över 2000 år gamla och är snabbt tillträdande popularitet och respekt i västvärlden. Det har inte att användas uteslutande och kan integreras för att komplettera andra behandlingar.

Biverkningar och varningar

Reaktioner och effekter kan omfatta övergående obehag, blåmärken eller blödningar på platsen. Om du har en blödningssjukdom eller är på blodförtunnande, kanske akupunktur inte lämplig.