Näringsinformation & fakta

Näringsinformation & fakta

Många människor har svårt att hålla reda på vad de äter. Näring etiketter, krävs på alla amerikanska kommersiella livsmedelsprodukter av Food and Drug Administration, kan göra stor skillnad i att hålla människor medvetna om vad de konsumerar. Tyvärr, många människor förstår inte hur man läser en näringsvärdesdeklarationen. Här är en guide till effektivt med nutrition fakta etiketter för att välja rätt mat.

Portionsstorlek

Börja alltid överst i näringsvärdesdeklarationen, med tjänande storlek och portioner per flaska. Portion storlekar är standardiserade, vilket innebär att liknande livsmedel använder samma storlek. De har lätt att förstå enheter som koppar eller bitar tillsammans med vikten i gram. Inse att om du äter dubbel portion, behöver du att fördubbla alla kalorier, fett, vitaminer och mineraler som anges på skivbolaget nutrition fakta. Antal portioner per flaska är särskilt användbart med mindre paket. Ofta något ser "single-servering" men är märkt som två eller tre portioner.

Kalorier

Kalorier är särskilt användbara när det gäller vikt vinst eller förlust. Något under 40 kalorier är i allmänhet lågt kaloriinnehåll medan 100 kalorier är måttlig. Något över 400 kalorier är ganska hög och bör åter utvärderas, särskilt om du är på en diet. Kalorier från fett visas bredvid totala kalorier. Enligt US Department of Agriculture, bör fett inte göra mer än 35 procent av ditt dagliga kaloriintag.

Fetter

Fett totalt avskiljs till mättade och transfettsyror. Dessa höjer kolesterolvärdet, att öka din risk för hjärtsjukdom. Byt ut mättat och transfetter med omättade fetter för ett friskare hjärta. Mayo Clinic rekommenderar att du byter ut smör med olivolja nästa gång du laga mat, eller Lägg en skiva avokado på Mackan istället för ost. För ett mellanmål föreslår Mayo Clinic äta en handfull nötter istället för ett paket med chips. Små utbyten som dessa kan göra stor skillnad om gjort konsekvent. En typ av omättat fett, omega-3 fettsyror, kan ha en särskilt positiv inverkan på din hjärthälsa. Dessa kan hittas i vissa fisk, som lax. Försök att införliva fisk i schemat veckans middag och dra nytta av detta hjärtvänlig fett.

Kolesterol och natrium

Två näringsämnen som skall hållas låg är kolesterol och natrium. Kolesterol är inte en fet, men finns i animaliska produkter som smör och kött. Läggas till som finns i mättad och transfetter, många vuxna ta in mer än det rekommenderade dagliga intaget av kolesterol 200 till 300 mg. Höga nivåer av kolesterol är en stor bidragande orsak till hjärt-och kärlsjukdomar och därför bör undvikas. Ett annat näringsämne som människor ofta äta för mycket av är natrium. Chockerande mängder natrium är dolda i många livsmedel, av vilka många inte smakar särskilt salt. Natrium kan höja ditt blodtryck nivåer. Mayo Clinic föreslår använda mer örter och kryddor i maten du lagar istället för att räkna på natrium som krydda. Friska vuxna bör förtäras mindre än 2 400 mg natrium varje dag.

Kolhydrater

Märkningen av näring innehåller socker och fiber under "totala kolhydrater." Eftersom fiber är en viktig del av en hälsosam kost, kan subtrahera fiber från totala kolhydrater göra det lättare att avgöra om kolhydraterna är överdriven. Det rekommenderade dagliga intaget av fiber är cirka 30 gram. Det finns i många frukter och grönsaker, plus bönor och korn. Å andra sidan, ger socker varken vitaminer eller mineraler, så att dess intag bör begränsas. Högst 8 procent av de totala kalorier du förbrukar bör göras av socker, enligt Department of Agriculture.

Vitaminer och mineraler

Den mest väsentliga vitaminer och mineraler, är som bestäms av FDA, kalcium, järn, vitamin A och vitamin C. Av denna anledning kräver FDA att näring etiketter lista i procent dagskursen för dessa viktiga näringsämnen. I allmänhet är är mindre än 5 procent av det dagliga värdet av dessa näringsämnen lågt, medan ett livsmedel som innehåller 20 procent eller mer är ganska bra.