Hem rättsmedel för att sänka kortisol

Kortisol är ett steroidhormon. Binjurebarken, en del av binjurarna producerar kortisol. När kortisol nivåerna är höga, kan det leda till vissa tumörer och andra sjukdomar och tillstånd. Det är viktigt att sänka höga kortisolnivåer att hålla binjurarna och kroppen som helhet fungerar korrekt. Eftersom många traditionella läkemedel kan orsaka flera negativa biverkningar, väljer många människor för att använda huskurer för att sänka deras kortisolnivåer. Men kräver alla personer med högt kortisol nivåer bör rådfråga en läkare och kommer troligen någon typ av medicinsk behandling, hem rättsmedel för sänka kortisolnivåer kan vara ett bra komplement till traditionella behandlingsmetoder.

Helig basilika

Helig basilika är en ört som kan användas som ett hem rättsmedel för sänkning kortisolnivåer. Denna ört är hemma i Indien och har flera användningsområden. När den används dagligen, sägs det att vara till nytta i att sänka kortisolnivåer i kroppen. När kortisolnivåer sänks, så är socker i blodet. Helig basilika kan också hjälpa till att minska och förebygga stress när den används till lägre kortisolnivåer.

Smärtlindring

Smärta kan orsaka kortisolnivåer stiga, även enkla huvudvärk smärta. Om du lider av kronisk smärta och har en hög kortisol nivå, kan hantera att smärta leda till en lägre kortisol. Saker så enkelt som vanlig, skonsam övning kan hjälpa många typer av muskel- och ledvärk. Vissa typer av smärta måste behandlas av läkare.

Eliminera koffein

Koffein kan orsaka kortisolnivåer stiga så att eliminera koffein från din kost kan resultera i en lägre kortisol nivå. Det sägs att koffein är kan öka kortisolnivåer i blodet av ca trettio procent. Även en drastisk minskning av din koffeinintag kan resultera i en lägre kortisol nivå.

Regelbunden motion

Tränar kan regelbundet bidra till lägre kortisolnivåer. Det hjälper också till att minska stress. Du behöver inte utföra ansträngande motion och om du inte utövar ofta är det bäst att börja långsamt. Börja med mild till måttlig motion som promenader, och göra det i ca 15 minuter och gradvis bygga upp till 30 minuter minst 4 till 5 dagar i veckan.

Hälsosam kost

En hälsosam kost är avgörande för en sund kropp, men det hjälper också till lägre kortisolnivåer. Äta en kost rik på fullkorn, mejeriprodukter, kan frukt och grönsaker hjälpa till lägre kortisolnivåer. Livsmedel som är packade med essentiella fettsyror och fiskolja, som lax, sägs också vara fördelaktigt att sänka kortisolnivåer.