Typ 2 Diabetes kost råd

Typ 2-diabetes är den vanligaste formen av diabetes, som består av cirka 90 till 95 procent av all diabetes, enligt American Diabetes Association. Det orsakas vanligtvis av en kombination av hög ålder, dålig kost, fetma och ärftliga faktorer. Eftersom flesta människor med typ 2-diabetes är överviktiga, är en balanserad kost viktigt för personer med denna sjukdom. Diabetiker bör också rådgöra med en dietist, som kan utforma en lämplig måltidsplan.

Kolhydrater

Det finns tre typer av kolhydrater: stärkelse, socker och fiber. Socker och stärkelse höjer blodsockernivåerna, vilket kan innebära problem för personer som lider av typ 2-diabetes. Dessa typer av kolhydrater bör därför övervakas noga och konsumeras i begränsad omfattning. Baserade på socker och stärkelse kolhydrater inkluderar frukt, vitt bröd, vit pasta och de flesta snacks.

Fiber-baserade kolhydrater är bäst för typ 2-diabetiker. Fiber saktar socker kommer in i blodet, hjälper till att reglera blodsockernivån. Fiberrika kolhydrater består av fullkornsprodukter, mejeriprodukter och baljväxter.

Fetter

Fetter kan delas upp i tre kategorier: omättade, mättade och transfettsyror. Omättade fetter är ofta kallad "bra" fett eftersom de sänka kolesterol och främja hjärthälsa. Majoriteten av din dagliga fett konsumtion, 45 gram, bör komma från omättade fetter som finns i fisk, avokado, olivolja och nötter. De återstående 20 gram bör komma från mättat fett finns i kött, ägg och ost. Transfetter bör undvikas när så är möjligt. Livsmedel som innehåller transfetter är vanligtvis mycket socker och andra konserveringsmedel, som orsakar oregelbundna blodsockernivåer.

Kanel

Lägga till kanel till din diet är ett naturligt sätt för typ 2-diabetiker att reglera blodsockernivån. Enligt en studie från 2007 leds av Dr Joanna Hlebowicz och publicerades i "American Journal of Clinical Nutrition", stabiliserar kanel blodsockret. Det är en av de få bevisat, naturliga botemedel för typ 2-diabetiker.