NC Medicaid fördelar

NC Medicaid fördelar

Låg inkomst amerikaner har ofta någon sjukförsäkring. För att hjälpa dem att betala läkarräkningar, den federala regeringen skapat Medicaid 1965. Det är ett program som förvaltas av regeringarna som ger omfattande, kvalitet vård täckning till dem som inte kanske annars råd. North Carolina erbjuder ett program som Medicaid medborgarna låginkomsttagare som inkluderar tillgång till en rad fördelar.

Läkare tjänster

North Carolinas Medicaid program erbjuder flera läkare. Dessa inkluderar öppenvården som rutinmässigt läkare vård eller sjukgymnastik. Några leveranser eller läkemedel som behövs för att utföra dessa tjänster kommer att omfattas av Medicaid. Medicaid täcker också alla medicinskt nödvändiga laboratorium och röntgen tjänster som beställts av en läkare. De flesta tjänster är gratis, även om vissa sjukhus öppenvården kräver en $3 co betalning.

Sjukhusvård

Medicaid kommer att omfatta alla nödvändiga slutenvården sjukhusbesök i North Carolina, plus alla de kvalificerande utgifterna periodiseras under besöket, som specialistvård och leveranser. Medicaid omfattar också ambulatory transporter för upp till 24 besök per år.

Tandvård

North Carolinas Medicaid programmet erbjuder fullständig tandvård täckning. Registrerade användare kan gå till tandläkaren för behandling av orala sjukdomar eller villkor. De kan också gå till tandläkaren för att upprätthålla adekvat tandhälsa och förhindra sjukdom och håligheter. De med handikapp med munnen är kvalificerade att få nödvändig tandvård.

Förebyggande tjänster

North Carolina deltar i Medicaid's Early och periodiska Screening diagnos och behandlingsprogram. Det kallas hälsokontrollen i North Carolina. Hälsokontrollen erbjuder förebyggande filmvisningar för Medicaid inskrivna under 21 år. Genomgången omfattar en fullständig fysisk undersökning, näringsmässiga examen, vitals, vaccinationer och hörsel och syn filmvisningar.

Case Management

Medicaid erbjuder tjänster av en socialarbetare att tillhandahålla ärendehantering för vissa registrerare. Detta inkluderar alla som har utsatts för övergrepp eller försummelse, eller smittats med HIV eller AIDS.

Transport

North Carolina Medicaid registrerare som saknar tillgång till en tillförlitlig källa för transport kan ansöka om icke-akuta transporter, vilket inkluderar kuponger för buss eller taxi fare, för att komma till och från en Medicaid omfattas tjänster.