Hur gör anti-inflammatoriska läkemedel arbete?

Prostaglandiner

När en skada inträffar till dina vävnader, är en av de första reaktionerna förekomma svullnad i vävnaden. Detta händer på grund av en kemisk kallas prostaglandin. Prostaglandin är ett hormon som finns naturligt i de flesta någon vävnad i kroppen. Detta hormon produceras av celler som kallas lymfocyter. När vävnaden skadas, aktiveras lymfocyterna, orsakar utsläpp av prostaglandin, som orsakar vävnaden sväller.

NSAID

Den vanligaste formen av antiinflammatoriska läkemedel kallas icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (NSAID). Dessa läkemedel inkluderar vanliga receptfria läkemedel som aspirin, ibuprofen och naproxen. De har även receptbelagda läkemedel som Daypro, Lodine och Relafen.

Enzymer

NSAID hjälpa inflammation genom att blockera vissa enzymer som kallas cox-1 och cox-2. Dessa enzymer spelar en viktig roll i produktionen av prostaglandiner. Enzymer är kemikalier som katalyserar (påskynda) reaktioner i kroppen. När en NSAID tas, blockeras cox-1 och cox-2 enzymer från produktionen. Detta innebär att mindre prostaglandin görs, att hjälpa till att förebygga och lindra svullnad och inflammation i vävnaden.

Smärta

Inte bara göra antiinflammatoriska lindra svullnad, de också hjälpa till att lindra smärta. Förutom orsakar svullnad av vävnader, hjälpa prostaglandiner också medvetandegöra nervändar, vilket skapar känslan av smärta. Genom att begränsa prostaglandiner, hjälpa NSAID också lindra smärta genom att minska mängden kemikalier på nervändar.