Hur gå ner i vikt när man är 13

Hur gå ner i vikt när man är 13

Antalet överviktiga 13-åringar är på uppgång. WHO säger att åldrarna 11, 12 och 13 i vissa länder 5 till 25 procent av barnen är överviktiga. Övervikt och fetma som en ung person är en stor riskfaktor för kronisk sjukdom, vuxen fetma och förtida dödlighet. Du måste förlora 3 500 kalorier för att förlora en pund av kroppsfett. Överviktiga preteens bör fokusera på träning och kost att bränna kalorier och återgå till en hälsosam vikt.

Instruktioner

• Utveckla bättre matvanor. Ersätta stora måltider med mindre, regelbundna måltider och snacks. Hoppa aldrig över frukost, eftersom detta hjälper rev upp din ämnesomsättning och hålla dig strömförande genom dagen.

• Välj nyttigare snacks. Chips och choklad barer ofta har en massa kalorier men gör inget för att stävja hungern. Swap skräpmat för frukt, grönsaker och nötter för att tillfredsställa din hunger och lägga till mer näring.

• Håll dig borta från läskedrycker. De har mer än 16 teskedar socker och 150 kalorier. Dricka vatten eller äta frukter som apelsiner eller vattenmelon när du känner dig törstig. Frukt ger dig extra vitaminer och mineraler och hjälpa dig att känna fylligare än om du drack en burk läsk.

• Stäng av TV: N. American Academy of Pediatrics rekommenderar begränsa tiden barn tillbringar framför TV till mer än 2 timmar om dagen. Extra timmar tittar på TV eller spelar TV-spel är associerat med större risk för övervikt hos barn.

• Lägg till fysisk aktivitet på dagen. En färsk studie av National Institutes of Health fann att normal-vikt barn får 16 minuter fysisk aktivitet per dag än sina feta jämnåriga. Regeringens fysisk aktivitet riktlinjer rekommenderar att tonåringar får en timme eller mer av måttlig intensitet till kraftig aerob fysisk aktivitet om dagen.

• Engagera hela familjen i din vikt förlust strävanden. Det är lättare att äta hälsosammare och motion om människor runt omkring dig är stödja dig och gå med i era ansträngningar.