Hur man sluta röka med stödgrupper

Beslutet att sluta röka kan ha en positiv inverkan på din hälsa. Det kan även hjälpa din ekonomiska situation när kostnaden för cigarettrökning ökar. Samtidigt viktigt att erkänna, kommer inte att att bara uttrycka er önskan att lämna cigaretter ensam ge resultat. Ibland att vara runt människor som delar din kamp kan ge dig att hålla sig till dina mål. Försök för att ansluta med andra som vet hur svårt det kan vara att bekämpa nikotin cravings med en stödgrupp.

Instruktioner

• Avsätta till att sluta röka. Förstå att du är ansvarig för din kropp och dina handlingar. Medan andra kan påverka ditt beslut, har du sista ordet i vad du faktiskt gör. Skriv ner dina skäl för att sluta för att påminna dig själv att du har något att prova för. Be dina nära och kära för stöd i era ansträngningar, som utveckla starka stöd system kan hjälpa du stanna fokuserad, enligt American Cancer Society "guiden att sluta röka."

• Hitta en lämplig stödgrupp. Välj mellan en online och en i-person grupp utifrån variabler som ditt arbetsschema och finansiella begränsningar. Observera att grupperna har olika möte scheman och vissa kan även kräva en remiss till gå med. Fråga för rekommendationer från kollegor eller din vårdgivare som kan leda dig till väletablerade grupper.

• Fördjupa dig i den gruppen erfarenheten. Inse att helt enkelt deltagande i möten inte kommer att ge samma fördelar som aktivt deltagande ger. Dela dina personliga erfarenheter utan rädsla för att bli dömd. Lyssna till vad sluta röka innebär realistisk bokföring. Få insikt i den känslomässiga kamp som eliminerar cigaretter skapar.

• Använda det stöd som ges. Inse att känslomässigt stöd inte behöver stanna vid ingående av regelbundna möten. Ha kontaktinformation nära till hands om du behöver prata med någon innan ditt nästa möte. Undvika känslan skäms att kontakta gruppmedlemmar, eftersom deras stöd kan öka dina chanser att träffa ditt mål.

• Utveckla personliga obligationer med gruppmedlemmar. Detta gör det lättare att vara ärlig under dina interaktioner. Det gör också medlemmar mer sannolikt att både hålla och ställa frågor om sitt engagemang. Exempel att ta upp intressanta aktuella händelser eller dela kvicka iakttagelser om hur det är för att vara rök gratis. Planera sociala händelser som äger rum utanför din regelbundna möten, som också kan fungera som konstruktiva teambuilding upplevelser.

Tips & varningar

  • Konfrontera dina resonemang för rökning. Det kan tillåta dig att övervinna hinder.
  • Hitta konstruktiva känslomässiga försäljningsställen som kan hjälpa dig hantera stress snarare än väljer att röka en cigarett.
  • Inte hoppa över möten, eftersom du förlorar på den kollektiva energin som tillhör gruppen ger.