Lista över livsmedel som innehåller jod

Lista över livsmedel som innehåller jod

Sköldkörteln producerar viktiga hormoner som reglerar kroppens ämnesomsättning. För att producera dessa hormoner, behöver vi tillräckliga mängder av spår mineral jod, som är närvarande, i olika mängder, i klippor, havsvatten och mark. Otillräckligt intag av jod kan leda till hypotyreos och dess associerade symtom, som trötthet och viktökning.

Skaldjur källor

Skaldjur erbjuder en rik källa till jod, särskilt om du konsumerar det två gånger i veckan. Dock innehåller vissa typer av fisk höga halter av kvicksilver, som är potentiellt giftiga, särskilt för ofödda barn. Kolja, lax, sardiner och sill är bland de sorter som innehåller de lägsta nivåerna av kvicksilver, enligt American graviditet Association.

Växt, kött och mejeriprodukter källor

Ätliga alger, såsom kelp, är en särskilt rik källa till jod, liksom spannmål, sädesslag och grönsaker när de odlas i jod-rik jord. Enligt Vegan hälsa, "mat odlas nära oceanen tenderar att vara högre i jod" eftersom marken i kustområdena är ofta rikare i näringsämne än de inre eller på högre aItitudes. Kött och mejeriprodukter erbjuder också hälsosamma doser av jod, särskilt om djuren betar i jod-rika betesmarker eller äta en jod-rik kost.

Iodized Salt

Iodized bordssalt är också en bra källa till jod, medan havssalt inte. Jod nätverket rekommenderar lagra iodized salt "i en väl tillsluten behållare att skydda det från fukt och solljus, vilket kan förstöra jod."