Defibrillator faror

Defibrillator faror

Vetenskapens framsteg har skapat defibrillator för patienter med risk för plötsligt hjärtstopp. En Defibrillator är en liten elektrisk box implanteras i muskeln nära hjärtat som skickar en elektrisk stöt i hjärtat när slog blir stor foren. Beroende på enheten, batteriet måste ersättas och en ny operation som genomförs ungefär vart femte år. Medan enheten sparar oräkneliga liv varje dag, är det inte utan sina nackdelar och risker.

Krånglande Defibrillator

Patienter med en defibrillator implantation ofta klagar över att deras defibrillator gick av, producerar en elektrisk puls, när det var onödiga. Även om patienten inte kan vara helt säker chocken var omotiverad, i på var åtminstone några av dessa fall patienterna korrekta. Eftersom detta är en elektrisk anordning implanteras i kroppen, löper eventuella fel i batteri eller tråd risk att skicka en obefogad elektrisk stöt till hjärtat.

Faror för barn

Defibrillatorer kan bäras i praktiskt taget alla åldrar, men de används huvudsakligen för äldre. Fortfarande, får barn som kräver sådan enhet implantation. Barn löper en högre risk att få oavsiktliga stötar eftersom de är mer aktiva än äldre. Bedriver verksamhet som producerar en snabb puls kommer att utlösa chock mekanismen. Detta kan inträffa under normal uppspelning med barn.

Kirurgiska risken

Varje operation består av åtminstone en viss grad av risk för patienten. Eftersom en defibrillator måste planteras nära hjärtat, ge läkare musdt bedövningsmedel. Enligt den amerikanska Department of Health och Human Services, inkluderar risker kraftig blödning från kirurgi, skador på hjärta, nerver eller omgivande blodkärl, infektion och/eller en kollapsad lunga.