Hem rättsmedel för att täcka grått hår

De flesta människor möter grått hår när de blir äldre, med genetik spelar en stor roll i hur mycket grått som de har och hur snabbt de få det. Grått hår kan också resultera från en vitamin B12-brist. Vissa människor söker hem rättsmedel för att täcka den grå att titta och känna dig yngre.

Svarta remmen melass

Svarta remmen melass har lovordats som ett hem rättsmedel för många olika typer av sjukdomar, allt från behandling av anemi till sura uppstötningar. Tillsammans med dessa förhållanden, har svarta remmen melass visat lovande resultat i behandling av grått hår. Blanda 1 tsk av svarta remmen melass i ditt morgonkaffe och dricker det dagligen. Du kan också ta 1 tsk av svarta remmen melass, följt av en trollslända 1 kopp apelsinjuice, som kommer att bidra till att lindra den hemska smaken av den svarta remmen melass.

Vitamin B12

För att behandla grått hår som sker på grund av en vitamin B12-brist, konsumera mer kött, mjölk och ägg. Vitamin B12-brist kan hända efter gastric bypass operation, så komplettera din kropp med extra vitamin B12 via kost eller kosttillskott.

Rosmarin och salvia skölj

För att behandla grått hår, göra en sköljning med örter rosmarin och salvia. Ta 1/4 kopp rosmarin och 1/2 kopp av salvia och koka dem i 2 koppar vatten i 30 minuter. Ta bort från värmen och branta blandningen för mellan 2 till 3 timmar. Tillämpa den på håret som en skölj och låt den torka helt. Schampo som vanligt, och skölj sedan. Upprepa varje vecka och sedan underhålla färgen genom att upprepa varje månad.

Amla Berry pulver

Amla bär är en populär åtgärd i Indien för användning i behandling av och underhålla hår. Amla pulver kan du hitta i vissa indiska eller asiatiska livsmedelsbutiker. För att behandla grått hår med amla berry pulver, blanda 1 tsk av pulvret med 1 tsk citronsaft och 2 msk kokosolja. Massera blandningen in i hårbotten och lämna det i natten. Schamponera håret som vanligt på morgonen. Om du inte kan lämna det i över natten, Låt blandningen till finns kvar i hårbotten under minst 15 minuter innan schamponering.