Behandling av Restless Leg syndrom under graviditeten

Att förlora dyrbara sömn på grund av Restless Leg Syndrome (RLS) under graviditet kan påverka ditt normala dagliga liv, på grund av din konstant behov till flytta eller flytta dina ben. Bära extra pounds runt i mitten av graviditeten, och att finns två cirkulationssystem (din och barnets) kan vara hårt på benen, och kan resultera i Restless Leg Syndrome. Bara läkemedel ordinerats av din läkare kan tas säkert under graviditeten; som omfattar OTC-läkemedel. Detta lämnar ett antal alternativa metoder att lindra tillståndet och att du kan fånga upp lite välbehövlig sömn.

Instruktioner

• Köpa en självhypnos CD gjorde särskilt att lindra Restless Leg Syndrome. Gå under hypnos är helt säkert att göra medan gravid och djup avslappning du kommer att uppleva under sessionen kommer att gynna både dig och ditt ofödda barn. Inte köra medan du lyssnar på hypnotiska material. Ligger i sängen och lyssna på hypnos CD-skivor.

• Koppla av i ett varmt bad före sänggåendet. Detta kommer att ge benen en vila, lindra trötta muskler, lindra stress och uppmuntra dåsighet.

• Massera benen i 20 minuter med babyolja eller kanske aromterapi oljor, att slappna av muskler och spänningar i benen.

• Se till att du får tillräckliga mängder av läkare-beställt vitaminer, bland annat kalium och järn. Under graviditeten, äta balanserad mat och dricka tillräckligt rent vatten varje dag för att förbli hydrerad, särskilt under varm väderlek.

• Lyfta benen ovanför ditt hjärta att förbättra cirkulationen och vila benmusklerna. Fötter och vrister svullnar ibland under graviditet, och detta, i kombination med Restless Leg Syndrome, efterlyser höjd på benen för att minska smärta och svullnad.

• Tillämpa omväxlande varma och kalla kompresser till dina ben för att lindra symtom: varm för 5 minuter, sedan kallt i 5 minuter. Går för en kort promenad kan hjälpa till med Restless Leg syndrom symtom och att du kan vila bekvämt för en kort stund.

• Slitage stöd slang att ge benen det extra stöd som de behöver under graviditeten. Denna metod kan lindra symtomen och har råd med viss lättnad.

Tips & varningar

  • Restless Leg Syndrome på grund av graviditet försvinner snart när barnet är på plats.
  • Kontrollera med din läkare att dina RLS symtom inte döljer mer allvarliga tillstånd, som neuropati, ryggmärgsskador eller diabetes.