Om destillatören för att göra parfym

Parfym distillers erbjuder en metod för att göra vissa "eteriska oljor" som är viktiga komponenter för att göra din egen parfym. Dessa destillatörer använder ånga för att absorbera och lös upp vissa komponenter från växtmaterial, som sedan kan användas för doft parfym. Parfymer använda en blandning av dessa oljor och flyktiga komponenter som alkohol för att släppa deras doft i luften. Olika oljor kan också användas för aromaterapi ändamål.

Identifiering

De flesta parfymer har några grundläggande ingredienser. De vanligaste är ren sprit, som utgör 70 till 80 procent av parfym. Denna alkohol är extremt flyktiga, vilket betyder det skingrar i luften lätt och hur dofterna från parfym sprids. Nästa är "viktiga" oljor, som ger parfym dess doft. Slutligen läggs en liten mängd destillerat vatten.

Betydelse

Vad är eteriska oljor? De är doftande substanser som kan destilleras från olika växter. Mängd och typ av olja kommer att påverka hur parfymen luktar. Dessa oljor kan komma från en mängd olika växter, inklusive kanel, vanilj, ros och lavendel. Typer av eteriska oljor du kan destillera begränsas bara av din fantasi.

Funktion

De flesta parfym distillers använder en liknande mekanism. Vatten och växt bladen som oljorna är extraheras placeras i en liten behållare som har en låga eller annan värmekälla under den. Som vatten värmer upp och bölder extraherar steam oljor av bladen, vilket får dem att vara förgasas. På toppen av apparaten är en slang som ansluter till en kyla kupé, som vanligtvis är fylld med vatten. Detta orsakar de oljor som har varit förångas i luften för att kondenseras till kyla utrymmet. Eftersom oljor inte kommer blanda med kylvattnet (olja och vatten inte blanda), oljor kan sedan tas bort. Oljorna kommer antingen form över vattnet (om oljor är ljus) eller under det (för tyngre oljor).

Överväganden

Några parfym distillers kommer att ha en särskild uppsättning verktyg för att ta bort oljor från vattnet. En vanlig metod är att använda "separation kolv." I det här fallet kommer kolven har en liten ventil längst ner som kan användas för att noggrant ta bort ett lager av vätska i taget. Om oljan är ljus, kommer vattnet ut första, lämnar bakom flera milliliter olja i kolven. Tyngre oljor kommer ur ventilen först, så att de kan förvaras omsorgsfullt från vatten.

Typer

När du gör någon parfym med en parfym distiller, är det viktigt att förstå vilka typer av dofter som är inblandade. Varje parfym har tre typer av dofter. Bas doften--ofta består av vanilj, sandelträ eller kanel--kommer att bo på huden den längsta. Mitten anteckningar kommer att bo under en kortare tid, och kan inkludera sådana dofter som citrongräs och pelargoner. Slutligen, top anteckningar kommer att bo på minsta längd av tid, men är ofta den mest stickande och kan inkludera dofter som ros eller jasmine. Vissa dofter kan väljas för aromaterapi ändamål.