Vad är fördelarna med Tamoxifen?

Bröstcancer är en allvarlig sjukdom som drabbar nära 200 000 människor varje år, enligt National Cancer Institute. En av de mest använda läkemedel för att bekämpa denna sjukdom är tamoxifen, som också är känd under namnet Nolvadex. Tamoxifen har i 30 år och har många fördelar.

Behandling fördelar

Tamoxifen är utformad för att ändra det sätt som östrogen fungerar i kroppen. Eftersom östrogen är kopplad till utvecklingen av cancer, används tamoxifen främst vid behandling av bröstcancer för både kvinnor och män.

Förebyggande fördelar

Tamoxifen har också visat sig vara effektivt som ett förebyggande läkemedel. När det tas efter bröstcancerbehandling är klar, kan tamoxifen hjälpa till att stoppa cancerceller från att återvända.

Ben fördelar

Tamoxifen är också för att minska risken för benförlust på grund av åldrandet, ett tillstånd som orsakas av förändringar i östrogennivåer. När det tas regelbundet under en period av år, har drogen bevisats att reglera östrogen och begränsa ben nedbrytning.

Kolesterol fördelar

Tamoxifen kan tas för att sänka skadliga kolesterolvärden, vilket direkt påverkar hjärt-och kärlhälsa. Detta kan leda till en lägre förekomst av hjärt-relaterade frågor.

Kirurgi fördelar

För patienter som behöver kirurgi att behandla bröstcancer, kan tamoxifen minska storleken på cancer före operationen. Detta gör det möjligt för mindre ingrepp och förbättrar möjligheterna till framgångsrik hårborttagning.