Hur görs Insulin för diabetiker?

Hur görs Insulin för diabetiker?

Vad är Insulin?

Insulin, ett hormon som produceras i celler i bukspottkörteln, hjälper till att reglera nivån av glukos i blodet. Bukspottkörteln cellerna, även känd som de Langerhanska öar, släppa ut en liten mängd insulin konsekvent, men de kommer att släppa en stor mängd när mängden glukos i blodet stiger. När maten är uppäten och ändras till användbar energi, glukos stiger och bukspottkörteln cellerna utlöses. Insulin hjälper till med bindningen av glukos och leder det till transport till celler som behöver att energi ska fungera korrekt. Brist på insulin kommer att orsaka cellerna att saknas i bränsle, vilket leder till infektioner, domningar, långsammare läkning, trötthet och domningar. Fetter används då istället för glukos, som med tiden bygger upp potentiella sjukdom och koma orsakar gifter som kallas ketoner. En person har diabetes när de har en oförmåga att tillverka behövs mängden insulin. Typ I-diabetes är bristande insulinproduktionen alla tillsammans, och typ II är en partiell produktionen av hormonet. Det finns fyra olika typer av insulin som ger kort eller långvarig resultat beroende på patientens behov.

Historien av Insulin

Innan insulin identifierades och tillverkade, värt behandling var nästan obefintlig för typ I-diabetes. 1921, två kanadensiska forskare isolerade och renade hormonet från bukspottkörteln av en hund. Det är en fantastisk berättelse om den första serien av injektioner som vaknade över femtio barn från diabetiker koma som deras familjer såg på. Som tiden gick, fanns det många förbättringar i insulinproduktion. Det fanns en mer långvarig hormon skapad 1936, en snabbare agera batch 1950 och naturligare acting insulin på 1970-talet. Fortfarande, även efter 50 år, insulin är utdraget från djur och renas. Bioteknologiska framsteg förbättrad, så gjorde syntesen av insulin. 1982 skapat forskare med Eli Lilly Corporation ett mänskligt insulin var först genetiskt modifierade läkemedel ska godkännas. Detta gjorde det möjligt för obegränsade mängder som skall levereras och insulinproduktionen ändrades för alltid.

Tillverkning av Insulin

Mänskligt insulin vanligtvis odlas i E. Coli-bakterier. Använder en enhet som aminosyror sekvensering, har forskare möjlighet att tillverka insulin producerar mänskligt protein DNA. DNA är tillverkade i två separata delar och infogas i en viss del av E. Coli (Lindholm genen) eftersom det är lätt att hitta och skapa ett snitt med. Bakterier med nya rekombinant DNA multiplicerar i speciella behållare som tillåter dem att växa snabbt, och var och en av miljontals bakterier har insulin genen uttrycks. Forskarna tar cellerna ur tankarna och använda lysozome, rengöringsmedel och cyanogen bromid att öppna och extrahera insulin kedjor från DNA. Kedjorna blandas och renas. Insulin är markerad för bakteriell kontamination och om rensat den är redo att användas för sitt syfte att hjälpa de i behov.