Vitaminer för viktkontroll

Vitaminer för viktkontroll

Det finns 13 vitaminer som är nödvändiga för livet. De alla agera tillsammans för att hjälpa din kropp fungerar korrekt, men det finns några som en mer direkt roll i viktminskning. Förstå vad dessa vitaminer gör och se till att du inte är bristfällig i dem kan hjälpa dig i ditt mål att sprida lite extra vikt. De bästa källorna för vitaminer är fräscha, hälsosamma livsmedel, men om du tar vitamin i tablettform kom ihåg att vissa är giftigt i höga doser, komplettera så aldrig mer än den rekommenderade dagliga dosen utan att först rådfråga din läkare.

B-vitaminer

B-vitaminer, även känd som "stress" vitaminerna, hjälpa kroppen att upprätthålla en hälsosam vikt. Vitaminer B3 och B6 hjälper celler bränna bränsle genom att förse dem med energi. B6 i kombination med zink aids i matsmältningen genom att aktivera produktionen av pankreasenzymer. B2, B3 och B6 hjälpa din sköldkörtel upprätthålla normal funktion, vilket kommer att påverka din ämnesomsättning.

C-vitamin

C-vitamin hjälper kroppen oxidera fett under träning. Enligt en studie från 2005 publicerades i "Journal för the American College of Nutrition", oxiderar de som har tillräckligt med C-vitamin 30 procent mer fett under träning. Om du har brist på detta vitamin, kommer din kropp sannolikt mer motståndskraftiga mot att förlora överflödigt fett.

D-vitamin

D-vitamin är tänkt att hjälpa till att bryta ner av lagrat fett. Det är nödvändigt för upptaget av kalcium, som också är involverad i fettförbränning. Man tror att mängden kalcium i fettcellerna avgör hur mycket fett cellerna kommer att bränna: ökat kalcium nivåer leder till ökad fettförbränning. De på högre kalcium kost är mer benägna att bränna fett än lagra den. Utan Vitamin D använda inte kroppen kalcium.

Vitamin H

Vitamin H, även känd som Biotin, är ett annat vitamin som hjälper till med att bryta ner fett. Det hjälper också att behandlingen av glukos, så att din kropp att producera energi mer effektivt. Det är en viktig bidragsgivare metaboliserar av protein, kolhydrater och fett.