Naturlig behandling för torr fot hudvård

Naturlig behandling för torr fot hudvård

Irriterad av eller smärta på grund av torra fötter? Naturliga förebyggande vård och naturlig behandling kan hjälpa lindra symtomen och förebygga framtida episoder av torra fötter.

Symtom

Personer med torr hud på fötterna kan uppleva klåda, flagnande eller torr hud och spruckna hälarna. Sprickor eller små sprickor i huden, är vanligt att personer med torra fötter.

Orsakar

Många faktorer bidrar till torr hud på fötterna. Genetik, kallt väder och års ålder alla påverka huden. Obekväma skor, hudåkommor och diabetes kan alla bidra till utvecklingen av torra fötter.

Pimpsten stenar

Pimpsten stenar är naturliga stenar som kan användas att skrubba döda hudceller från fötterna. Behandlingen fungerar bäst efter blötläggning fötterna och lossa upp torr och död hud.

Naturliga exfolierande

Jordgubbar innehåller höga halter av citronsyra och kan användas till att exfoliera döda och torr hud på fötterna. Bilda en pasta genom att blanda jordgubbar, hackad mandel, olja och salt. Massage är spridningen på fötter och skölj med vatten.

Naturliga förebyggande vård

Fuktgivande fötter leder till mindre torr hud och lindrar symtom på torr hud på fötterna. Gnugga fötterna med organiska vaselin innan sängen och bära strumpor under sömn hjälper föryngra huden och tillbaka fukt till fötterna.