Eye övningar att undvika glasögon

Om du har svag ögat muskler som orsakar problem med öga-koordination eller fokus, eller om du har dubbla eller korsade vision eller ett tillstånd som kallas lazy eye, eye övningar kan hjälpa dig en hel del. Vissa avslappningsövningar är användbara för alla, eftersom de förbättrar wellen-being av dina ögon genom att lindra stress placeras på dem, ytterligare minska behovet av glasögon. Använd denna guide för att avslöja några användbara öga avslappning och fokusering övningar för att stärka din vision.

Palming

Palming är en av de enklaste och mest effektiva ögat avslappningsövningar. För detta behöver du ska sitta bekvämt, helst före en tabell.

Börja med att gnugga händerna tillsammans för att göra dem varma. Nu placera armbågarna på bordet (eller på knä, om du inte är framför en tabell), kopp handflatorna och placera dem försiktigt över ögonen.

Se till att du inte trycka handflatorna i din ögonglober, men täcker området runt ögonen fullt så du inte kan märka något ljus att få i.

Fingrarna ska vara stängda tillsammans och vila på din panna, och i hälarna på handflatorna ska vara på dina kindben. Nu blunda och när du börjar känna värmen från handflatorna över dem, Tänk dig att du tittar långt bort i mörkret av utrymme. Håll denna position i en minut eller två.

Det är allt som finns att palming. Det är en utmärkt avslappningsövning att göra några gånger varje dag.

Zoomning

Zoomning är en mycket effektiv eye fokus övning, där du måste hela tiden justera längden på ditt fokus.

Till att börja hålla armen utsträckt på skuldra höjd rakt framför dig. Nära din palm men hålla pekfingret så att spetsen på fingret är i ögonhöjd. Fokuserar intensivt på spetsen på pekfingret. Undvika blinkar när som helst under denna övning.

Nu, mycket långsamt, börja få armen tillbaka mot ögonen. När fingret flyttas närmare, ditt fokus bör inte vackla, och du ska inte blinka. Stoppa när fingret är ungefär 3 inches framför dina ögon. När du har gjort detta, mycket långsamt sträcka armen tillbaka mot sitt ursprungliga läge.

Försök att göra övningen tre till fyra gånger varje dag.

Och fjärran fokus

Nära och långt fokus är en enkel eye fokus övning där du måste ständigt växla fokus mellan två punkter.

Till att börja, håll tummen ca 10 inches framför dig i ögonhöjd. Också mentalt Markera ett objekt som är 15 till 20 fot bort. Fortsätta genom att fokusera på tummen, och efter en runda av andning, Byt ditt fokus till det objekt som du har valt. Efter ytterligare en runda av andning, komma tillbaka till din tumme. Försök att blinka så lite som möjligt under denna övning.

Försök att göra denna övning för en sträcka av tre till fem minuter en eller två gånger om dagen.

Viktiga överväganden

Innan du gör något öga avslappning eller fokusera övningar, det är viktigt att veta vissa fakta. Problem som närsynthet, långsynthet, grå starr och grön starr är medicinska tillstånd, och det finns inga avgörande bevis som eye övningar kommer att hjälpa i någon av dessa.

Närsynthet, långsynthet och astigmatism är relaterade till formen på dina ögon klara yta och ögonglober, och den vinkel som ljusstrålar in dina ögon. Presbyopi är en förlust av elasticitet i ett ögats lins på grund av åldrande. Eye övningar inte kan undanröja dessa förhållanden.