Enkla sätt att äta hälsosamt & utöva

Att nöja sig med en hälsosam livsstil behöver inte vara en knepig uppgift. Viktigaste är att fokusera på livsmedel och aktiviteter du njuta av istället för att oroa vad är inte tillåtet enligt vissa modefluga kost. Lite avancerad planering också hjälper du bo på rätt spår. Prova dessa enkla sätt att äta hälsosamt och motion, och du kommer att skörda frukterna av en hälsosammare livsstil innan du vet.

Inriktas på de livsmedel du

Att äta hälsosamt är inte bara att undvika ohälsosamt mat eller välja hälsosamma livsmedel oavsett smak. Istället för att följa en strikt diet, basera din ätande plan på mat som du gillar och som också är hälsosam. Undersöka olika sätt att förbereda dessa livsmedel. Prova färska grönsaker med dip, mosade och i såser, misshandlade eller kokt. Urval livsmedel från etniska kök. Du kanske upptäcker du som hummus, sushi eller peruanska ensalada de pallares (lima bean sallad), som alla är hälsosamma livsmedel. Om du vill följa en populär dietplan, prova en mindre restriktiv som Medelhavskosten eller Zone Diet.

Övning för kul

Om du inte är i kondition, typiska motion alternativ såsom aerobics, kan körs på ett löpband och lyfta vikter verka som sysslor. För att undvika tristess, söka fysiska aktiviteter som är rolig i sin egen rätt. Dans, är trädgårdsarbete och cykling bra val. Om du har en hund, försök behändigheten bildning eller skiva hund. Hitta en aktivitet partner som kan hålla dig motiverad. Ta promenader tillsammans eller spela en-mot-basket eller bordtennis. Om du har närliggande faciliteter, prova simning, skridskoåkning, golf eller bowling. Engagera sig i aktiviteter som engagerar dig samt din kropp. Alternativen inkluderar lerduveskytte, stunt skärmflygning och geocaching.

Planera framåt

När du är upptagen, är det lätt att falla i din gamla, mindre hälsosamma vanor. För att hålla dig på spåret, planera dina måltider en vecka i förväg. Hålla hälsosamma snacks i handen. Hitta restauranger som serverar hälsosam mat när du är i en kapplöpning. För att hålla med motion, delta i en grupp som träffas regelbundet. Registrera dig för en klass i något av kulturellt intresse som afrikansk dans eller något praktiskt som självförsvar. Tåg för en välgörenhet kör eller gå. För att klämma in quick pass, hålla grundläggande träningsutrustning hemma. Elliptiska maskiner och roddmaskiner är idealiska, men vissa fria vikter och en medicin boll kommer att göra.