Vitaminer för att bygga kollagen

Vitaminer för att bygga kollagen

Kollagen förekommer naturligt i kroppen som en protein förening ansvarar för att hålla din huden fast och smidig. Som du ålder, huden naturligt minskar produktionen av kollagen och i kombination med solexponering leder till för tidigt åldrande. Vissa vitaminer stödja produktionen av kollagen och kan intas via mat eller vitamin kosttillskott.

C-vitamin

C-vitamin känns normalt för att stödja kroppens immunförsvar. Det är också den viktigaste ingrediensen i kollagen, rapporter Dr Imelda Angeles-Agdeppa av mat och Nutrition Research Institute i Filippinerna. C-vitamin binder bindväv vävnaden förutom att främja frisk cell återväxt. Många frukter och grönsaker är packade med C-vitamin som jordgubbar, apelsiner och gröna bladgrönsaker. Några färska, råa produkter bär vanligtvis höga mängder av detta kollagen-producerande näringsämne.

E-vitamin

E-vitamin stöder kollagen av uppmuntrande regelbundna cellförnyelse och förnyelse. Enligt en artikel i Annals of Surgery, medan C-vitamin främjar produktionen av kollagen, E-vitamin syntetiserar och säkringar aminosyrorna som behövs för att skapa kollagen protein. Näringsämnen är också avgörande i läkande sår och sår. Livsmedel rika på vitamin E inkluderar nötter, avokado och frön.

Vitamin A

A-vitamin främjar kollagen genom att slå samman celler på ett liknande sätt till vitamin C. Detta näringsämne är också krävs för produktion av elastin, det yttersta lagret av huden på kroppen som naturligt skyddar din hud från miljömässiga åldrande faktorer som sol, enligt hudvård MD. Hög källor till vitamin A inkluderar mörk, lummiga gröna grönsaker, kött och lever. Vitamin A är ofta används i hudvårdsprodukter eftersom det stimulerar cellförnyelse genom att långsamt dra tillbaka de yttre lagrarna för att avslöja nya, mer elastisk hud.