Rättsmedel för manligt håravfall

Rättsmedel för manligt håravfall

Konventionella behandlingar för manliga mönster skallighet är begränsad användning av testosteron blockerare i form av piller och lösningar eller användning av hårtransplantation och peruker. Alternativa terapier behandla problemet mer holistiskt genom att titta på överdrifter av energi och obalans på grund av kost, kroppskonstitution eller miljö.

Peruker och löshår

Peruker och löshår finns med olika kvalitet utifrån pris. Du kan köpa en billig syntetisk fiber peruk på en lokal specialitet butik. Men på grund av den syntetiska material används för att göra varje hår och smalare valet av färger, skulle de flesta män finna att deras hårfärg och känsla inte kunde matchas. Dyrare löshår, som kan kosta från hundra till några tusen dollar, kan köpas från specialiserade kliniker där en kunds hårfärg och konsistens är noga anpassade till hår används för att göra peruk. Dessutom ger sådana Periodiskt underhåll av peruk att återställa förlorat hår.

Hårtransplantation

Hårtransplantation kosta flera tusen dollar, lämna en halvmåne formade ärr på webbplatsen donation och kan inte slå rot i regionen transplanterade. De kommer dock från personens egen hår, oftast på baksidan av huvudet, så det finns inga problem med matchande hårtyp och färg. Operationen är under några timmar som utförts i en läkarmottagning, föregås av en konsultation session och följt av flera besök efter operationen att bedöma tillståndet för transplanterade hårstråna. Hårtransplantation är permanenta lösningar till manligt håravfall eftersom det transplanterade håret faller nästan aldrig ut en andra gång.

Hårresande-förlust piller

Finasterid är mest används läkemedel för att behandla håravfall hos män och är tillgänglig under varumärket Propecia. Det måste ordineras av en läkare. Det finns möjliga biverkningar till dess användning som med de flesta mediciner, och din läkare bör förklara dig. Finasterid verkar genom att hämma bildandet av en typ av testosteron som krymper hårrötterna i hårbotten; men, det kan inte regenerera hårväxt och är lämplig endast för män som inte är helt skallig. Finasterid tabletter tas kontinuerligt, som stoppa behandlingen leder till fortsatt håravfall.

Hårvårdspreparat tillväxt

För män som har en betydande mängd håravfall på kronan av huvudet, är minoxidil, som finns som receptfria lösningen Rogaine, effektivt. Lösningen måste tillämpas och försiktigt gnuggade in det drabbade området med jämna mellanrum. Hårets återväxt sker inom tre till sex månader men kommer att upphöra om lösningen är avvecklad. Minoxidil är inte effektiva för att stimulera hårväxt på framsidan av huvudet, och en läkare bör konsulteras för att övervaka dess effektivitet under långa perioder.

Alternativa lösningar

Alternativa metoder som traditionell kinesisk medicin Visa skallighet som ett överskott av yang energi i kroppen. Yang energi kan yttra sig som värme, anses täta energi och finns i livsmedel som kött. Genom att minska intaget av kött och lutar mer mot spannmål och grönsaker, kan håravfall minskas. Växtextrakt i lösning eller schampo form kan också direkt tillämpas på huvudet på samma sätt som minoxidil att stimulera hår återväxt. Växten verbascum songaricum tros vara särskilt potent minska yang energi i hårbotten och har visat sig stimulera hårväxt hos män.