Tonåringar med drogen & alkoholproblem

Tonåringar med droger och alkohol problem står inför många utmaningar. Eftersom deras kroppar fortfarande växer och utvecklas, kan droger och alkohol problem orsaka eller förvärra fysiska förutsättningar. Narkotika-och alkohol kan också göra ungdomar mer utsatt för fara.

Emotionella och psykiska hälsa kan också påverkas av droger och alkohol problem. Därför bör föräldrar försöker söka hjälp för sina tonåringar så snart som möjligt.

Berusningsdrickande

Berusningsdrickande är vanligt bland tonåringar, även med dem som inte anses ha alkoholproblem. Berusningsdrickande definieras som druckit fem eller fler drinkar en efter en, i mindre än två veckor. När dessa siffror ökar, är det tunga berusningsdrickande.

Berusningsdrickande kan leda till ett antal problem som orsakas av dricka en överdriven mängd alkohol på kort tid. Den farligaste är alkoholförgiftning.

Alkoholförgiftning orsakar autonamic reflexer i en persons kropp att stänga ner. Dessa inkluderar andningen och gag reflexer. När andas reflex dämpas, kan en person dö av syrebrist. När kräkreflexen dämpas, kan en person kvävas av sina egna spyor, vilket kan leda till döden.

Missbruk av illegala droger

Tonåringar ofta missbrukar droger som är olagliga att inneha och använda, som marijuana, kokain, metaamfetamin och alkohol. Det är sant att alkohol är lagligt; dock som endast avser det som säljs och konsumeras av någon som är av rättsliga dricka ålder. I de flesta stater, att åldern är 21 år gammal.

Tonåringar som missbrukar andra illegala droger, ibland kallad gatudroger, känner ofta måste de göra desperata saker för att få dessa läkemedel. Dessa kan inkludera att begå våldsbrott, till exempel rån eller stjäla från familjemedlemmar eller andra.

Missbruk av receptbelagda medel

Många tonåringar med drog- eller alkoholmissbruk problem ibland behöver inte gå längre än sitt eget hus att få dessa läkemedel. Föräldrar som drink får lämna alkohol på platser där den kan nås av tonåringar, och receptbelagda läkemedel är lika nära som medicinskåpet eller en morföräldrars handväska eller medicinering fall.

Missbrukar receptbelagda läkemedel kan vara dödlig, särskilt om tonåringar helt enkelt samlar ett antal olika sådana och tar dem på en gång eller en rätt efter den andra. Vissa mediciner kan reagera med andra, och dessa reaktioner kan ibland orsaka en koma eller död.

Erkänner tonåringar med drog- och alkoholproblem

Föräldrar kommer att ibland använda ursäkten att de inte visste deras tonåring hade ett läkemedel eller alkohol problem, de bara tyckte han agerade som en typisk tonåring. De tillskrivs humörsvängningar, faller kvaliteter, och att vara hemlighetsfull normalt tonåriga beteende eller uppror, när faktiskt dessa och annat tecken på möjliga droger och alkohol problem.

Andra tecken inkluderar förändringar i klädsel och hygien. Kläder kan ha teman som speglar narkotikamissbruk och tonåringar med drog- eller alkoholmissbruk problem kan sluta bry sig om deras personliga utseende.

Tonåringar kan använda ögondroppar i ett försök för att rensa ögon som bloodshot på grund av narkotikamissbruk, eller kan använda tunga dofter, både i sin omgivning och sig själva, för att maskera lukten av narkotikamissbruk.

Föräldrar kan hitta drogtillbehör eller andra bevis på användning eller tillkännagivande att receptbelagda läkemedel saknas eller har minskat i antal. Alla dessa och fler är tecken på drogmissbruk.

Att få hjälp

Hjälp finns för tonåringar med droger och alkohol problem. Det finns rehab program speciellt för ungdomar, både slutenvård och öppenvård, och det finns stödgrupper för anhöriga till tonåringar med problem med droger och alkohol. Organ som anonyma alkoholister och narkotika anonym kan hjälpa föräldrar att hitta de resurser de behöver för att få hjälp med sin tonåring och sig själva.