Folsyra Bristsymptom

Folsyra är ett vattenlösligt B-vitamin som spelar en betydande roll i cell division och att producera DNA. Det är också ansvarig för att upprätthålla många av systemen i kroppen, såsom produktion av röda blodkroppar, hormoner och antikroppar, och hjälper till att bygga muskler och upprätthålla nervsystemet.

Folsyrabrist kan utlösa förödelse på kroppens system från fosterstadiet till avancerade åldrar.

Fakta

Cirka 2 500 barn föds med en neuralrörsdefekt (NTD) i USA varje år, och ungefär hälften av dessa orsakas av mothers' otillräcklig folsyra intag.NTDs är oordningar av utvecklingen av hjärnan och ryggmärgen. Den vanligaste är ryggmärgsbråck eller öppning av ryggraden, och det allvarligaste är Anencefali, som är fel i hjärnan att utveckla.Upp till 70 procent av NTDs skulle kunna förhindras om kvinnor konsumerade 400 mikrogram folsyra varje dag i minst en månad innan befruktning och genom den första trimestern. (Obs: du bör begränsa ditt folsyra intag till mindre än 1 mg per dag om inte din läkare rekommenderar annars.)

Symtom

Förutom allvarliga effekterna av folsyrabrist till fostret under dess utveckling, kan folsyrabrist också leda till anemi, vilket kan leda till svaghet, trötthet, hjärtklappning, diarré, blekhet, glömska och illamående.Andra symtom av folsyrabrist är huvudvärk, irritabilitet, andnöd, hjärtsvikt, smärta och av syrebrist i vävnad.

Folsyra mat befästningen Program (FAFFP)

På grund av allvarligt folsyrabrist uppdrag Kanada och Förenta staterna Folsyra mat befästningen programmet i November 1998. Detta program kräver att folsyra tillsättas i livsmedel som mjöl, bröd, ris, nudlar, makaroner och andra spannmålsprodukter.

Effekterna av FAFFP

FAFFP verkar ha varit effektiva för att minska symptomen av folsyrabrist. Enligt en artikel skriven av Angela Gentili, MD, Muhammad Borgs, MD, Vij Subir, MD och David Chen B.A. titeln "Folsyrabrist", publicerad i Medscape på September 19, 2007, "prevalensen av folsyrabrist har minskat sedan USA och Kanada introducerade ett formellt mandat Folsyra mat befästningen program i November 1998. Personer med överdrivet alkoholintag och undernäring är fortfarande stor risk för folsyrabrist "

Förebyggande/lösning

För att förebygga folsyrabrist, bör du inkludera lummiga, mörkt gröna grönsaker, bär, citrusfrukter eller berikade frukostflingor i din dagliga kost eller ta en vitamintillskott som innehåller folsyra.Om du upplever någon av symptomen av folsyrabrist, rådfråga din läkare och eventuellt också en dietist.