Hem rättsmedel för att bli av med en vagel

Hem rättsmedel för att bli av med en vagel

Svinstian är svårt att ignorera när de dyker upp eftersom de orsakar en tråkig känsla av smärta samt svullnad runt det drabbade ögat. Orsakas av en bakteriell infektion i en ögonfrans, svinstian generellt är inte ett hinder för vision men är fortfarande något vill behandla. Det är enkelt att behandla en vagel hemma.

Tepåse metod

Tepåsar kan användas för att behandla din vagel. Ta en tepåse och blöt det med kallt eller varmt vatten. Båda sätten kan hjälpa ögat, så det är en fråga om preferens. När tepåse är grundligt mättad, placera den över din drabbade ögat. Låt det sitta där i minst fem minuter och upp till 10 minuter. Upprepa detta några gånger om dagen tills sty går bort.

Ögondroppar och tvättar

Gurkmeja är nödvändig för att göra en vagel-reducerande öga släpp för dig att använda. Tillsätt 1 tesked krydda till 2 koppar vatten och koka tills det minskar till hälften av detta belopp. När det reduceras, ta några cheesecloth eller tunt och sila blandningen. Låt den svalna och använder en dropper för att använda denna blandning i din öga tre eller fyra gånger dagligen.

För en ögondusch, ta två granulat med Alun och lös upp det i en kopp vatten. Använd denna blandning på ögat en eller två gånger dagligen för att bota din vagel. Du kan också skapa en ögondusch från koriander. Koka en tesked frön i en kopp vatten. När det svalnat, kan du använda blandningen för att tvätta ögat tre till fyra gånger per dag.

Komprimerar

Att placera en aloe leaf på din sty är ett bra sätt att bli av med den. Ta ett blad och skär den på mitten på längden. Sedan placera blad mot ögat så att den köttiga delen vidrör din hud. Potatis är också en bra vagel botemedel. Riv lite potatis för att göra en massa. Lägg massan i en trasa och placera den över ögat. Potatis bör minska smärta och svullnad.

Förebyggande

För att hålla din sty infektion sprider sig, inte röra eller gnugga ögat. Det är en bra idé att inte gnugga ögat även när du inte har en vagel. Detta håller alla bakterier på händerna från att invadera din ögonfrans hårsäcken, skapa nya svinstian för en vagel.