Rättsmedel för svår graviditetsillamående

Graviditetsillamående är vanligt förekommande under graviditeten och faktiskt kan äga rum någon gång under dagen. Svårighetsgraden av tillståndet kan variera, och om kräkningar varar längre än 16 veckor, bör du träffa en läkare. En i 1.000 kvinnor utveckla ett tillstånd som kallas hyperemesis gravidarum, vilket resulterar i vikt förlust och elektrolyt obalans. Vissa smaker, dofter och sevärdheter kan utlösa illamående och kräkningar. Det finns många naturliga och vanliga behandlingar som kan användas för att avhjälpa graviditetsillamående.

Vanliga mediciner

Over-the-counter drogen Emetrol är det enda illamående medicin godkänd för användning under graviditet. Ta enligt anvisningarna på produktens etikett. Zofran är ett förskrivna läkemedel för graviditetsillamående som vanligen används av personer som genomgår kemoterapi. Läkemedel som används under graviditet är indelade i kategorier utifrån potentiell skada på fostret. Detta läkemedel faller i kategori B: läkemedel som inte har testats specifikt hos människor men inte skadar Foster i djurförsök. Eftersom djurförsök inte är alltid en korrekt spegling av effekter i människor, ordinerar en läkare bara detta om hon känner fördelarna uppväger riskerna.

Växtbaserade behandlingar

De följande växtbaserade läkemedel används för att behandla graviditetsillamående och andra symtom som kan åtfölja det, men dessa lösningar kan inte förhindra den.

Kamomillte är effektivt på att stoppa mag spasmer, som kan hjälpa stopp kräkningar. Använda kamomill istället för Roman. Dricka 1 kopp som önskas hela dagen. Ingefära förmodligen är den mest kända och mest effektiva anti-illamående ört och kan tas i många former. Du kan göra te eller ta kapslar enligt anvisningarna på etiketten. Kvinnor kan också köpa färsk ingefära och äter små cirkelsektorer när illamående slår. Dessutom stoppar hallon blad te diarré. Dricka 1 kopp som önskas.

Andra förslag

Äta rostat bröd eller kex på morgonen är ett effektivt sätt att neutralisera magsyra. Dricksvatten med citronsaft också har denna effekt. Handled band för havssjukdomen kan också lindra illamående. En studie i en 2000 utgåva av The Journal of Pain och Symptom förvaltning visade att akupunktur minskat illamående och kräkningar betydligt i kvinnor upplever graviditetsillamående.