Röda korset offentliga första hjälpen förordningar

Oavsett om du drabbas av en stor, skadevållande katastrof eller en medarbetare kollapsar på kontoret, kan att ha första hjälpen utbildning rädda liv. Röda korset erbjuder kurser för dem som vill bli certifierade i HLR, användning av defibrillator eller andra metoder som första hjälpen. Även om du inte fått officiellt utbildning, kan du hjälpa människor genom att följa vissa grundläggande regler för första hjälpen.

Att få hjälp

Det första steget i en plan för effektiv första hjälpen är att söka professionell hjälp. När skada, olycka eller katastrof inträffar, kontakta i första hand lämpliga myndigheter. Polis, ambulans, brandkår och poison control center nummer bör lätt åtkomliga i ditt hem och kontor, i nödfall.

Om en olycka sker, utse någon att ringa myndigheterna. Bara skriker "någon ringa ambulans" kommer inte vara effektivt, som alla kommer att anta att någon annan ringer, eller alla kommer att försöka ringa på en gång och telefonlinjer kommer jam. Om du har en förinställd beredskapsplan, vara säker på att är någon utsedd att kalla på hjälp; om inte, göra detta beslut så snart olyckan händer.

Administrera medicin

De flesta människor med en redan existerande medicinskt tillstånd, såsom astma eller allergier, kommer att bära sin egen medicin med dem. En nyckelkomponent i första hjälpen är att hjälpa en person med föreskriven medicin, särskilt om han är oförmögen att administrera det ensam. Till exempel kommer att de som lider av intensiv allergier bära adrenalin spridare med dem vid svullnad. Generellt tar de med Astma inhalatorer. Hjälpa till som du kan med dessa mediciner.

Aldrig ge medicin till någon som inte var det föreskrivs. Även om du tror att någon kan ha en astmaattack, du är inte en läkare och inte kan avgöra om medicinen i en inhalator ska vara säkert för konsumtion.

Flytta offer

Som regel bör du inte flytta offer för en olycka eller någon lider av en medicinsk nödsituation. Både externa och interna skador--särskilt spinal eller nackskador--kan förvärras om patienten flyttas innan hon är stabiliserad och bedömas.

Det finns dock ett antal situationer där patienten måste flyttas. Om området runt offret är osäkra (på grund av brand, fallande objekt, etc.), flyttar offer till ett säkrare där han ytterligare inte kan skadas. Om du är orolig att offret behöver CPR men han är nedåt, slå offret på hans rygg så att du eller någon annan kan administrera CPR. Om offret är inte svarar och andas spontant, bör du stötta offret på hans sida i framstupa sidoläge, med handen utsträckt framför kroppen att förbättra luftintag.

Beslag

De som drabbas av kramper generellt inte kan förutse eller förhindra uppkomsten av villkora, och så anfall kan vara en gemensam medicinsk nödsituation. De viktigaste komponenterna i beslag första hjälpen är att förebygga skador och att se till att patientens Andningsvägar förblir öppen hela tiden.

Stödja offrets huvud med en kudde eller andra mjuka föremål att förhindra skada under rörelsen ofta i samband med ett anfall. Kontrollera att luftvägarna är öppen; om nödvändigt, slå offret på hennes sida i framstupa sidoläge så att hon inte kvävas på kräkas eller andra sekret. När beslag är över, hålla offret i framstupa sidoläge tills hon återfår lyhördhet eller hjälp anländer.

Försök aldrig att hindra offret av ett beslag. Våldsamma rörelser ofta förknippas med kramper kommer att skada mycket mindre om de får hända än om du försöker hålla tillbaka de omedvetna rörelserna av kroppen. På samma sätt aldrig in något i beslag offrets mun. Offren kommer ofta bita sina tungor, men att sätta något i munnen är mer sannolikt att orsaka kvävning eller dental skador än att skydda tungan.