Nandrolon Phenylpropionate hos kvinnor

12/17/2012 by admin

Nandrolon Phenylpropionate hos kvinnor

Nandrolon phenylpropionate är en kvinnlig anabola steroid ordinerats av läkare för villkor som aplastisk anemi och artros. Men används den ibland olagligt av idrottare som får den utan giltigt recept.

Funktion

I 1983 godkände Food and Drug Administration nandrolon phenylpropionate på grund av dess effektivitet vid behandling av osteoporos, anemi och vissa typer av bröstcancer. Den också har förmågan att främja muskeltillväxt men sällan ordineras av en läkare för denna anledning.

Biverkningar

Kvinnor använder nandrolon phenylpropionate utan recept är i allmänhet idrottare försöker bygga muskler och öka uthållighet. Biverkningar kan stöta på kvinnor är akne, djupare röst, sterilitet, oregelbundna menstruationer, ökad kroppsbehåring och hårbotten håravfall. Enligt det internationella programmet för kemikaliesäkerhet medför långvarig användning av denna steroid allvarliga hälsorisker inklusive leverskador.

Överväganden

Föreningen mot steroider missbruk rapporterar att steroider är farligare för kvinnor än män, som den kvinnliga kroppen inte är också utrustad med externa hormoner. De uppger också att en kvinna använder steroider är ökad risk för infertilitet och livmoderhalscancer.

Relaterade inlägg