Lista över livsmedel som innehåller vitaminer

Många tror att ta vitamintillskott är tillräcklig för att få deras dagliga rekommenderade dosen. Men för optimal fördelar, bör vitaminer främst komma från livsmedel att du äter varje dag. Det finns många livsmedel som kan passa in i någon kost regim som inte bara är hälsosamt för dig, men ge dig alla vitaminer som du behöver.

Vitamin A

Vitamin A är ett nödvändigt vitamin som används av kroppen av många anledningar, inklusive bättre mörkerseende, friskare hud, ett förbättrat immunförsvar och stöd i ordentlig nedbrytning. Vitamin A kan hittas i ekologiska ägg och smör, torsk lever olja, lever, mozzarellaost och spenat. Andra grönsaker som innehåller a-vitamin är sötpotatis, morötter och Vattenkrasse.

C-vitamin

C-vitamin är ett viktigt vitamin som behövs för starka ben, senor och blodkärl. C-vitamin skyddar också nervsystemet. Många frukter och grönsaker innehåller c-vitamin. Mest erkända vanligen en är apelsiner. Andra livsmedel som innehåller detta vitamin är jordgubbar, kål, tomater, röd paprika, citroner, sparris, selleri och körsbär.

D-vitamin

Vitamin D är mest känd för sin roll i att hålla ben och tänder starka. Detta vitamin också hjälper till att förebygga högt blodtryck och håller immunsystemet friska. D-vitamin finns i fiskleverolja, sardiner, äggulor, mjölk, tonfisk och schweizisk ost.

Folsyra

Gravida kvinnor behöver folsyra eller folat, mer än andra människor, eftersom folsyra är ett viktigt vitamin för neurologiska utvecklingen av fostret. Folsyra kan också hjälpa reglera sömncykel genom att producera signalsubstanser som tar hand om den del av kroppen. Folsyra finns i många grönsaker som rödbetor, broccoli, sparris och romaine sallad. Apelsiner innehåller också folsyra, som gör kikärtor, spenat och rödbetor.

Vitamin K

K-vitamin är viktigt för bästa mineraliseringen av skelettet och att hjälpa blodpropp korrekt. Många livsmedel innehåller vitamin K, som spenat, blad sallad, persilja, ärtor, okra, surkål, broccoli och Vattenkrasse.

Vitamin B1-Tiamin

Vitamin B1 är viktigt för minne och för energi. Livsmedel som bär en mängd vitamin B1 är brunt ris, blomkål, rå pekannötter och paranötter, brysselkål, sockermajs, jäst och vild lax.