Hur att övervaka kolesterol avläsningar hemma

Hur att övervaka kolesterol avläsningar hemma

Övervaka dina kolesterolnivåer är en nödvändighet för att hantera din totala hälsa. Vissa kolesterol i kroppen är nödvändigt för att det ska vara frisk och fungerar korrekt. Kolesterol finns i blodet också som i de flesta av dina celler. Den spelar en roll i producera cellmembran och vissa hormoner, som stöder många andra kroppsfunktioner. Att ha högt kolesterolnivåer kan leda till hjärtsjukdomar och stroke. Du kan ha höga nivåer av kolesterol och löpa risk för hälsoproblem utan att ha några tecken eller symtom och därför testa dina nivåer är viktigt. Även om det är bäst att ha dina kolesterolnivåer kontrolleras av en läkare finns det sätt att övervaka det hemma också

Instruktioner

• Köp rätt maskinNär köper en maskin för hemmabruk se till att testar det bara inte totalkolesterol. Du bör kunna få en maskin som ger dig separat avläsningar för LDL'S (låg densitet lipoproteiner), HDL (high density lipoprotein) och triglycerider. Se till att du köper en maskin som har godkänts för hemmabruk av Food and Drug Administration.

• Genomföra testetDu kommer att behöva sticka fingret med en lansettfiskens (liknande test för diabetes). Du placerar sedan några droppar blod på en provningsbanan. Provningsbanan är därefter in i maskinen. Resultaten är oftast klar på några minuter och lätt att läsa. Vissa maskiner kan lagra avläsningar så du kan följa dina nivåer över tid.

• Ta din maskin till läkarmottagningenEnligt Harvard Medical School familj hälsa Guide finns hem kolesterol testning maskiner som är godkända för användning av Food and Drug Administration är lika exakt som ett laboratorietest, men bara om testet görs på rätt sätt. De varnar också för att anvisningarna kan ibland vara förvirrande att följa. För bästa resultat ta skärmen till din läkare kontor så att han eller hon kan titta du använda maskinen.

• Tolka dina totala kolesterolnivåerKolesterolvärden mäts i milligram (mg) kolesterol per deciliter (dl) av blod. Enligt American Heart Association om ditt totalkolesterol är mindre än 200 mg/dl anses låg risk för hjärtsjukdom. Borderline hög är en läsning mellan 200 till 239 mg/dl. En behandling för 240 mg/dl och ovan indikerar högt blodkolesterol och placerar dig vid dubbelt så stor risk för hjärtsjukdomar sedan de med sunda kolesterolnivåer.

• Förstå de enskilda resultatenOm din HDL nivåerna är mindre än 40 mg/dl för en man, och mindre än 50 mg/dl för en kvinna så har du en låg nivå av HDL eller goda kolesterolet. Detta ökar risken för hjärtsjukdom. En HDL läsning av 60 mg/dl eller över, innebär att du har visst skydd mot hjärt-och kärlsjukdomar. För LDL, (det onda kolesterolet) du anses ha en hälsosam nivå om läsning är 100 mg/dl eller mindre. Triglycerider är en nivå på mindre än 150 mg/dl önskvärt.

Tips & varningar

  • Läs och följ tillverkare anvisningarna noggrant för att säkerställa den mest exakta behandlingen.
  • Det rekommenderas inte att testa kolesterolvärdet bara hemma. Hem tester bör användas som komplement till testning i ett labb.